Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 15 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 144
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Много сте прав Матев.Но пак е някаква помощ аз съм с 136 семейства, 6 тенекии съм изкарал до тук.Ако не бяха тия 7,80 не знаех от де да събера пари за есенното третиране.Бих се отказал от субсидите само да се завиши контрола на арендаторите с какво пръскат и кога пръскат
    Аз искам да запитам, защо като не можем да си насмогнем финансово за да обслужваме голямо количество кошери ги създаваме? За да се развиват болести от трудността да се третират. След това - помогнете вароатоза, помогнете нозематоза, помогнете, помогнете..........Ами влезте в такива граници в които да можете да се справяте с даденото количество кошери на 100%. Да. То лакомията край няма.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Аз искам да запитам, защо като не можем да си насмогнем финансово за да обслужваме голямо количество кошери ги създаваме? За да се развиват болести от трудността да се третират. След това - помогнете вароатоза, помогнете нозематоза, помогнете, помогнете..........Ами влезте в такива граници в които да можете да се справяте с даденото количество кошери на 100%. Да. То лакомията край няма.
    Знаеш ли откъде идва, голям принос има за този феномен целия хаос в бранша и най-вече липсата на надеждни доставки на майки. Както за количества, така и най-вече за качество. Това те принуждава за увеличаваш семействата със свищеви майки, което неусетно води до големи разходи и калпави семейства. От миналата година имам 30 купени майки от които само 5 тази година ми носят по 60 килограма от семейство, останалите 25 самосмени, свищеви майки и загубена година.....
    Попадаш в омагьосания кръг да си мислиш, че броя на кошерите ще компенсира добива и провала е сигурен.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    136 за двама човека мисля че не влизам в графата лакомия

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Знаеш ли откъде идва, голям принос има за този феномен целия хаос в бранша и най-вече липсата на надеждни доставки на майки. Както за количества, така и най-вече за качество. Това те принуждава за увеличаваш семействата със свищеви майки, което неусетно води до големи разходи и калпави семейства. От миналата година имам 30 купени майки от които само 5 тази година ми носят по 60 килограма от семейство, останалите 25 самосмени, свищеви майки и загубена година.....
    Попадаш в омагьосания кръг да си мислиш, че броя на кошерите ще компенсира добива и провала е сигурен.
    Те нека ти ги тровят през седмица,да видим как се изкарват 60 килограма.Ако ще и майката да е най харната на света.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Въпроса е риторичен. Аз знам отговора.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    136 за двама човека мисля че не влизам в графата лакомия
    Изобщо не съм имал предвид теб, но имах предвид, че ще захапеш. Просто поста ти ме подтикна да задам този въпрос. Споко. Ти си невинен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Изобщо не съм имал предвид теб, но имах предвид, че ще захапеш. Просто поста ти ме подтикна да задам този въпрос. Споко. Ти си невинен.
    До доказване на противното.Но се чудя на един феномен в бг.При полужение че им измряха на много хора зимата кошерите,как вадят мед и си възтовиха загубените семейства .

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Колега не си прав аз карам само на свищеви майки не това е проблема просто климата и той си оказва влиание всяка година е различно

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    https://youtu.be/t3BEO20ROSk
    Как някой могат да постигнат това,а на други все нещо им пречи.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Много лесно.С пари се работи леко и бързо, без тях е на границата на невъзможното.Този човек е отишъл във стопанство с материална база за милиони.С техника и условия.И от тези неща НИЩО НЕ Е НЕГОВО!Многократно по-производителен е и загубите са по-малки.Ако някой започне от нулата с пари от заплатата си да кажем средно 300лв -800лв как ще стане според теб?Колко пари може да отделя за кошери, инвентар, автомобили, сграден фонд...
    Аз като съм изкарал 100лв на месец за следващата 1 год. колко пари да си отделя за реинвестиция че да имам развитие ???А други като мен??
    Ако за 1 г изкарваш 4-5 хиляди от пчеларство кога ще стигнеш мащабите за г-н Матеев примерно???НИКОГА
    Ако се замислиш и той не е пчелар, а бизнесмен и с парите от другите дейности започва тази.Ако почнеш с 5 кошера колко време ще трябва да направиш 1500 например.Човешки живот няма да ти стигне.В днешно време никой бизнес не може да започне от нулата и от собствената си печалба да се развие в такива мащаби.

Страница 9 от 15 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •