Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 99
    Имам десет ланшни отводки в нови кошери ДБ. Когато взех кошерите бяха с плътно дъно и аз им изрязах по около 200 кв.см отвори които замрежих. Есента на девет от отводките мрежите на дъното си бяха нормални, а на едната пчеличките се бяха опитали да я заклеят и почти бяха успяли. Индивидуалисти.......
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    При мен на няколко ДБ 10р отворите с мрежи са в предната част на таблата до входа не са ги заклеили.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Наблюдател
    Регистриран
    14.02.2011

дълбоко дъно

Обикновено заклейването е при по-слабите с-ва ,при силните няма такова дори през ранна пролет и късна есен.Моите са с около 60 кв.см мрежа wink;

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Макар да не е класическо дълбоко дъно по желание на колеги пускам снимките тук.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Бих ти препоръчал малко да го модернизираш. Отпред на 1/3 остави изцяло на мрежа и отвора на прелката го направи малко по-голям отзад пъхни едно чекмедже и си готов и прашец да събираш. Моите са на цяла мрежа. Така много трудно ще събират прашеца.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от donboneti
    Бих ти препоръчал малко да го модернизираш. Отпред на 1/3 остави изцяло на мрежа и отвора на прелката го направи малко по-голям отзад пъхни едно чекмедже и си готов и прашец да събираш. Моите са на цяла мрежа. Така много трудно ще събират прашеца.
    Благодаря за съвета приятелю.Тези дъна както споделих с други колеги на лични, не съм ги правил за събиране на прашец, а най вече за подобряване на вентилацията, а и нямам вече мрежа.За събиране на прашец съм правил други дълбоки дъна изцяло на мрежа като твоите от чертежите, които си пуснал приятелю, с вграден прашецоуловител с размери на дупките 5.1, макар че не събирам прашец, а разчитам на медозбора при мен пашите поне до сега са доста обилни.Прашец събирам колкото за себе си, макар че района е доста наситен с прашец рано на пролет.

Потребител
    Регистриран
    28.05.2012
    Пчеларски район
    Пловдив
    здравейте,
    ползвам дълбоко дъно и имам прелка и пред двете табли.
    сега смятам да оставя само долната мрежеста, от съображения които изчетох до тук по темата.
    въпросът ми е, съответно долната прелка ли да отворя или да си остане отворена тази от горната табла или няма значение?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Остави и двете прелки

Ще помоля някой от колегите с ЛР да покаже по подробни снимки и/или чертежче може и скица на плитко дъно с мрежа ли с вентилационни отвори замрежени ли ??? Аз като ги направих дъната не им правих вент. отвори викам по натам . Явно тези отвори или цели мрежести дъна ??? са от решаващо значение за зимуването. Сега ще трябва да направя нови за зазимяването моля споделете опита си! Тая мрежа в рамка от зад като чекмедже ли се вади какво ли ???

Харесва ми .Лесно за изработка с малко материал . Дано имаш време да ми отговориш на няколко въпроса . Къде е прелката, има ли въобще ако Да къде се захваща на таблата ли?Как регулираш входа? С мрежата ли ги зимуваш или с плътната табла? Кога през годината подменяш мрежа -плътна табла и обратно?Изваждането назад ли е? Тая рамка с мрежата когато е сложена те по нея ли ходят ,не им ли изпада прашеца от нея? Сори ако някой въпрос ви се стори глупав ама питанията са ми сериозни.

Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •