Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 305

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    08.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от kostadinstoyanov
    Пламене, местил ли си през юли, примерно на късен слънчоглед?
    Като почнеш от началото на май,та до септемри,нема месец в който да не сме местили кошери.Не знам точно какво имаш в предвид та ме питаш за юли месец,но точно около 1 юли започва слънчогледа там където ги карам и ако се получи,така че прецъвти,а некъде има такъв да започва цъвтежа,да меся ги.От късен слънчоглед,обаче,голема файда нема,добре е че ако има някакъв принос,майките продължават да работят,но пък има и негативи,но това е друга тема.Ако нещо те интересува с превозването,питай!Писнало ми е на оня работа от от местене,но си струва!

Наблюдател
    Регистриран
    13.06.2011
    Не май, от февруари съм тръгвал, на гора. 2003-та,75кг среден добив. За юлско местене те питам за да си отговоря на един въпрос. 2000-та слънчогледа при мен цъфтя от 25.06 до 10.07. На 21 юли се преместих на едва изпъстрен слънчоглед отдалечен на 10 км по права линия. Двора се напълни с пчели! Как мислиш, това летящата пчела от новото място ли е или пренощували пчели в района?
    П.П. Радвам се, че мога да чуя колега, който пише по същество,директно, без увъртания.

Наблюдател
    Регистриран
    13.06.2011
    За ползата от късен слънчоглед съм съгласен с тебе. Има период в развитието на пчелното семейство в който и ламбени шишета да цъфтят, все тая1

Двора се напълни с пчели
    И какво стана с тях ?
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Как мислиш, това летящата пчела от новото място ли е или пренощували пчели в района?
    Ти си си отговорил сам ,не си оценил момента, имало е още нектар а ти си ги дръпналпнал! Имам и въпрос за уточняване : като ги мести през февруари на какво ги мести или си сменял площадката ,защото ние по това време на годината пиеме вино и караме ски?

Наблюдател
    Регистриран
    08.03.2012
    Не май, от февруари съм тръгвал, на гора. 2003-та,75кг среден добив. За юлско местене те питам за да си отговоря на един въпрос. 2000-та слънчогледа при мен цъфтя от 25.06 до 10.07. На 21 юли се преместих на едва изпъстрен слънчоглед отдалечен на 10 км по права линия. Двора се напълни с пчели! Как мислиш, това летящата пчела от новото място ли е или пренощували пчели в района?
    П.П. Радвам се, че мога да чуя колега, който пише по същество,директно, без увъртания.
    Ако си ги возил отворени е възможно това да са изгубени при тръгването(най-много)и при транспорта пчели.Другото което е вероятно е това,че пчелата може да работи на 5 километра и ако некои пчели са отишли след пристигането на 5 километра в посока старото място,ведага се връщат на него.А сигурен ли си,че тези 10км.са 10км.,а ако са 8км.?Когато не ги затварях,винаги оставях празен кошер да събере загубените и изостанали пчели.През 2004 когато ги преместих на слънчоглед имахме много силни семейства,преместих ги на 70км,оставил бях един 12кошер и отидох на другия ден да видя има ли пчели.Кошера беше без рамки,само съндък.Като вдигнах таблата,видях,че няма място игла да пуснеш вътре,пълен до горе с пчела.Разделих пчелите в два съндъка с пити,закарах ги и тях на слънчогледа и им дадохме по една пита с яйца и пило.Произведоха си майки и дадоха по два магазина с мед.Същата година добива от кошер ни беше 100кг.Но нещо ги нема тия слънчогледи вече,а Ники?Замфир помниш ли?На Тодорка кръстева слънчогледите.

От 2004г. насам всичко помня ,но като 2006г. не знам дали ще има скоро.Мисля ,че бяхме на около 2км. по права линия един от друг,тогава ми се отлепи ретината .

оставил бях един 12кошер и отидох на другия ден да видя има ли пчели.Кошера беше без рамки,само съндък.Като вдигнах таблата,видях,че няма място игла да пуснеш вътре,пълен до горе с пчела.
    Е за това ми беше горното питане.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Наблюдател
    Регистриран
    13.06.2011
    Влад - събрах ги в една тръвна, от любопитство. След ден два се пръснаха, не ми се разнасяха рамки.

Никберг, при мен в края на февруари тръгва кокичето, следва лисичата опашка, после леската, минзухара. Бил ли си в гора по това време? Номера е да издебнеш поизсъхнало време и да си там, на линия. В северните части, в сенчестите места има сняг, но за трактора е нищо. През март в село носят само ярма, смески от хранилките за животни, дървени стърготини, но в гората е друго. Пашата е под носа им, вятъра не им пречи, летят ниско, между дърветата, на къси разстояния.

Никберг. Бил ли си в гора по това време?
    Чудя се как да ти отговоря?

Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •