Не знам какво е, защото и аз го имам от време на време. Заразно е. Лекува се, което е добре, но с какво не мога да кажа, че ползвам разни магии и още не мога да разбера от коя се повлиява. Експериментите са трудни поради голямото време за отчитане на резултати и в дадени моменти се губи и хронологията - не водя дневник/записки, че уж ще помня. Та така. Помня - трънки. И сега имам един такъв, но чака да му помагам, а кога ще стане и аз не знам. Напролет, като го мина с горелката.
Като приспах,на сутринта,отново продължавам да си мисля,че няма проблем.Всъщност единствения проблем,който виждам от оскъдната информация е жегата.
Първото нещо което бих направил е да засенча кошерите,за да им дам шанс.
Аз си мисля за прегряване и ако няма достатъчно пчели....топлинен удар и ларвата дава фира.Пчелите усещат,започват почистване и....пчеларя ги хваща в "крачка"преди да са почистили и да "отворят прозорци"за регулиране на температурата.........
В захарта се съдържа фермента рибонуклеаза.Прочел съм го в книга на Гургулова и двама сърби,в раздела за мехурчест гнилец,което е вирусно заболяване..Чесно казано и аз се изненадах че този фермент нищожава пчелните вируси,но така пишат учените хора.Не се дават рецепти,просто да се подхранва.
Сенчестите места са също предпоставка за развитие на мухъли и болести по пилото, всичко трябва да е умерено.
Това е решението за отстраняване на първопричината.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))