Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 89 от 419 ПърваПърва ... 3979878889909199139189 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 881 до 890 от общо 4190
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При всички намаля колега,но има много излизащо пило и всичко ще в в норм.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Не знам защо се радвате на слънчогледа. При мен летящата пчела рязко и масово намаля. Както всички знаем тази година всички слънчогледови семена засяти във всяка една нива са третирани с неоникотиноиди. Тепърва предстои да разберем последствията от това.
    Не се радваме, надяваме се на нещо. Но дано само не стане по зле то толкова химия.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Дано да превалява от време на време, че жегата е доста сериозна и ще го опърли набързо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    След последното преваляване деца вече и градят здраво на липата.В балкана липите цъфнаха и наблюдавам голям летеж.При нас най много 10 дена още липа.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    При нас липата приключи бързо, в гората и покрай реката, ако е останала някоя, иначе в селото прецъфтя. Тази година липата беше много кратка при нас... Дано има дъждове, че остана малко слънчовка и после само ливада.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    В момента прецъфтява едролистната липа, сега идва ред на сребролистната да цъфти, която е най-разпространената всъщност, така че на колегите, които имат масиви със сребролистна липа около пчелините си - наслука през следващите две седмици!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    В момента прецъфтява едролистната липа, сега идва ред на сребролистната да цъфти, която е най-разпространената всъщност, така че на колегите, които имат масиви със сребролистна липа около пчелините си - наслука през следващите две седмици!
    При мен липа няма и не очаквам нищо, разчитам само на слънчогледа. Ако не тази година ще е само на отводки.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Не знам защо се радвате на слънчогледа. При мен летящата пчела рязко и масово намаля. Както всички знаем тази година всички слънчогледови семена засяти във всяка една нива са третирани с неоникотиноиди. Тепърва предстои да разберем последствията от това.
    Извинявам се че малко неточно се изразих. От 3-4 дена цъфти слънчогледа и веднага се почувства на летящата пчела. Преди седмица магазините бяха пълни с пчели, сега са полупразни. Аз го отдавам на неоникотиноидите с които са третирани слънчогледите.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Извинявам се че малко неточно се изразих. От 3-4 дена цъфти слънчогледа и веднага се почувства на летящата пчела. Преди седмица магазините бяха пълни с пчели, сега са полупразни. Аз го отдавам на неоникотиноидите с които са третирани слънчогледите.
    При мен няма слънчоглед. Няма и пчели. Няма и нектар. Няма и мед. Има майки - няма майки.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    При мен няма слънчоглед. Няма и пчели. Няма и нектар. Няма и мед. Има майки - няма майки.
    Аз подарих старите ми майки на приятели, те не стават вече, но в пчеларския магазин в Монтана са казали че тази година има 2 пъти повече търсене и не могат да смогнат с майките. Поне да закърпят положението пък после да се оправят. При мен от 45 кошера 6 без майка, 3 имаха по 2-3 хубави маточкика ама другите 3 нищо, даже няма никакви симптоми че нямат майки освем това че няма пило, за това им сложих контрола и там си показа че нямат майки та им придаох от новите.

Страница 89 от 419 ПърваПърва ... 3979878889909199139189 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •