Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 89 от 91 ПърваПърва ... 39798788899091 ПоследнаПоследна
Резултати от 881 до 890 от общо 901
    Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    Здравейте! Имам нужда от помощ.
    Преди три дни прехвърлих отводка в 10 рамков ДБ, на който надрамъчната табла не уплътняваше много добре(остават съвсем малки пролуки). Днес реших да проверя какво е положението но със ужас видях, че между надрамъчната табла и капака на кошера, големи черни са си направили колония и дори се забелязваха няколко трупа на пчели. Понеже времето е дъждовно не успях да видя много добре но мисля, че и в кошера има от гадните мравки, но май не много. Сега не знам как да постъпя, а единственото за което се сещам е да сменя кошера. Моля дайте някакъв съвет за да мога да реагирам веднага!!!!

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ Виж публикацията
    Здравейте! Имам нужда от помощ.
    Преди три дни прехвърлих отводка в 10 рамков ДБ, на който надрамъчната табла не уплътняваше много добре(остават съвсем малки пролуки). Днес реших да проверя какво е положението но със ужас видях, че между надрамъчната табла и капака на кошера, големи черни са си направили колония и дори се забелязваха няколко трупа на пчели. Понеже времето е дъждовно не успях да видя много добре но мисля, че и в кошера има от гадните мравки, но май не много. Сега не знам как да постъпя, а единственото за което се сещам е да сменя кошера. Моля дайте някакъв съвет за да мога да реагирам веднага!!!!
    Намажи краката на кошера с масло, грес, нещо подобно, мравките да не могат да се качват!
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Наблюдател
    Регистриран
    08.07.2013
    Пчеларски район
    Срацимир
    посипи таблата с малко сяра на прах и мравките до утре ще са спомен...изпитано!!!

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    а дали няма да навредя на пчелите?

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ Виж публикацията
    а дали няма да навредя на пчелите?
    Човека Ти каза "ИЗПИТАНО"
    Милен Михов

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    Мерси за съветите! Още утре ще пробвам.

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Здравейте! Искам да попитам възможно ли е да се направи отводка от силен кошер без майка

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Доколкото знам, чисто терминологично не можеш. Отводката е тази част, в която е Майката. Семейството си прави нова Майка.
    Това което искаш, е да разцепиш силно семейство без майка. Кошера ако го разцепиш само тески можеш да получиш...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от TeodorTodorov Виж публикацията
    Здравейте! Искам да попитам възможно ли е да се направи отводка от силен кошер без майка
    Да, може, но е желателно да му сложиш маточник. Другият вариянт е да има прясно пило от което да си отгледат майка, но трябва повечко пчели да има в отводката или както колегата ти казва, отводката с майката, а синият кошер да си отгледа нова майка. А най-лесно ще стане с готова оплодена майка.

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Благодаря ви за отговорите но мен ме интересуваше дали ако разцепя кошера ще си направят сами майка. Все пак мисля да пробвам пък каквото стане

Страница 89 от 91 ПърваПърва ... 39798788899091 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •