Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 87 от 149 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 861 до 870 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ето и малко за повишаване на културата :50_Pesticides_29.pdf
    Обърнете внимание на колоната LD50(орално за плъх) и ще ви стане ясно.Кумафоса си е таковал майката отвсякъде,вие си правете сметката...и забележете,че на най-силната отрова има данни за резистенция.
    http://agro.bg/topical/article11688.html

Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз не знам какво очаква някой от леко променена молекула на нервно-паралитичен газ, използван за газовите камери по времето на II Световна война.
    Но колкото и да го коментираме, пак ще има неразбрали. Перицина е добър приятел на пчеларите, а вредата която твърдят че нанася върху пчелите е имагинерна.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    scutellator
    Имам едно питане от носно разположението на твоите пчелини.
    -На какво отстояние от тях има други пчелини. Предварително благодаря.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Поне на 2 км (по въздух) един от друг, а от други пчелини се старая поне на 3,5 км (това е когато си нямам приказка със собственика).
    Проблема е че терена е неравен и някъде биха могли в рамките на километър да се сложат пчелини на две места, а понякога в рамките на 5 км не може да се намерят и 20кв метра достъпен терен, който да става за тази цел. В равнината, от друга страна, има много равно място, но там всяка година за слънчогледа, от всякъде никнат пчелини.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    70 грама тимол на 1 литър течен парафин. През водна баня да се разтопи тимола и третирам със мъглообразувателя.
    За съжаление тази рецепта не е успешна! Ползвах я последните два сезона и си мислех, че правя нещо. Дори завиших дозата на тимола до 120 г . След третиране с каквото и да е винаги поглеждам какво пада на дъното (всичките ми кошери са с изцяло мрежести дъна). В последствие много се радвах на резултата (защото нищо не падаше). Повярвах, че семействата ми са изцяло излекувани. Уви!!! След като третирах с ОК чрез накапване(правя го винаги към края на ноември, но тази зима го направих в началото), срам ме е да ви опиша какво се посипа отдолу. Наложи се след седмица да повторя третирането с ОК (макар, че е препоръчително това да не се прави), просто нямах избор.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Поне на 2 км (по въздух) един от друг, а от други пчелини се старая поне на 3,5 км (това е когато си нямам приказка със собственика).
    Проблема е че терена е неравен и някъде биха могли в рамките на километър да се сложат пчелини на две места, а понякога в рамките на 5 км не може да се намерят и 20кв метра достъпен терен, който да става за тази цел. В равнината, от друга страна, има много равно място, но там всяка година за слънчогледа, от всякъде никнат пчелини.
    Ако може да споделиш твоите знания за разпространяването на акара от търтеите, колко е минималното безопасно разстояние.
    Добруджа е толкова гъсто населена с пчелини, че е трудно да си намериш място с отстояние по малко от 2 км. по въздух от др. пчелин, или др вариант е достъпа му да е поне 1-2 км. по черно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    За съжаление тази рецепта не е успешна! Ползвах я последните два сезона и си мислех, че правя нещо. Дори завиших дозата на тимола до 120 г . След третиране с каквото и да е винаги поглеждам какво пада на дъното (всичките ми кошери са с изцяло мрежести дъна). В последствие много се радвах на резултата (защото нищо не падаше). Повярвах, че семействата ми са изцяло излекувани. Уви!!! След като третирах с ОК чрез накапване(правя го винаги към края на ноември, но тази зима го направих в началото), срам ме е да ви опиша какво се посипа отдолу. Наложи се след седмица да повторя третирането с ОК (макар, че е препоръчително това да не се прави), просто нямах избор.
    И аз съм на това мнение.Тази година сърбах попарата от рецептата на тимола.

Наблюдател
    Регистриран
    02.12.2010
    И аз съм на това мнение.Тази година сърбах попарата от рецептата на тимола. И сега се чудя какво да я правя тази газова пушалка дето я купих и също тимола?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Тимола можеш да ползваш и като консервант за сиропа а в по високи дози и в борбата с нозематозата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от nikkalas Виж публикацията
    И аз съм на това мнение.Тази година сърбах попарата от рецептата на тимола. И сега се чудя какво да я правя тази газова пушалка дето я купих и също тимола?
    Тази година мисля да пробвам тази рецепта и си мисля, че ефекта ще е коренно различен:

15 г ОК се разтваря в 100мл мед.спирт (96% ) загрят на 40-50 С. След пълното и разтваряне се добавят 15 г тимол.

Страница 87 от 149 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •