Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 84 от 420 ПърваПърва ... 3474828384858694134184 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 831 до 840 от общо 4191
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Глад мори децата вече при нас.4-5 дена до първите цъфнали липи дано удържат фронта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Севлиевско!!!!!! Не знам да се радвам ли ? Или....Зимна смъртност 3-4 %. От 100.нормално пролетно развтие.Мислех за акацията да дигам магазините, но рапицата в съседно село обърка нещата и се наложи поставяне около 20 април.Та равносметката до сега е 20 тенекета рапица , 35 отводки, 30 тенекета акация и сега почти 100 % роене. Просто кошмар и над 450 изградени основи.20 год. Се уча и още не съм

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    В Елена добре пусна акацията,но не е чиста.В Златарица на 16км от там акация нанай си.Роевото го овладяхме за сега.Чакаме да видим пръскането за по бързо зреене на пшеницата как ще се отрази на пчелите.Наблюдава се лек спад на пчелите ,но за мен това е нормално.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Даже е по вече от кошмар...просто стоя на един стол срещу кошерите и се чувствам за пръв път безсилен..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    И аз така правя,но нямам това чувство.Всеки проблем си има решени,важното е да го търсиш.Не знам от кой край си на Севлиево но в началото преди да влезнеш в града ако идваш от София има доста липа.Ако цъфне може и да се оправят нещата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски

Smile

Ако утре и до събота ме изненадат още 10 тина и понеже чета че си имал голяма смъртност ,заповядай да ги прибереш ,а ти ще ми гътнеш един глиган на зима.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Благодаря,колега за предложението,но ще ти откажа.Това не е маточник или майка това си е рояк.Пласмасовите кофи са ефтини пробвай с някоя да я направиш на тръвна.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от bat_minka Виж публикацията
    Севлиевско!!!!!! Не знам да се радвам ли ? Или....Зимна смъртност 3-4 %......и сега почти 100 % роене. Просто кошмар и над 450 изградени основи.20 год. Се уча и още не съм
    А си пчелар 20 г, а не като мене новобранец първа година. Представи си аз как ги гледам, 0 % смъртност при мен в Дряново, 1200 изградени основи от 55 семейства, 100 % роево, само до днес 10 отводки, а имам възможност за 100, ако имах толкова инвентар. Мед не съм вадил, събота и неделя живот и здраве.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Ебаси времето,не помня кога вече беше хубаво през уикенда,тука в Търновско се спука да вали от сутринта,без малко да го обърне на градушка.Дано утре поне даде време за преглед на зверовете че липата се задава вече,чука на магазинитеВидях първата цъфнала почти липа до полицията в Търново.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Така беше в събота в събота в ръцете съм като боксьор.В неделя времето беше перфекно за работа.
    В Елена настъпва глада с пълна сила,но пък в Златарица липата почна полека лека.В Елена много силно роево се наблюдава.Интересното е в случая,че роевете излитат и не се закачат на дърветата покрай пчелина.Колега вчера ми звънна и има съмнения,че с капани му крадат роевете.Моето мнение е коренно различно.Зимната смъртност си оказа влияние и пчелите в природата,хралупите са празни.

Страница 84 от 420 ПърваПърва ... 3474828384858694134184 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 2 гост (и))

1. Кразз

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •