Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 84 от 159 ПърваПърва ... 3474828384858694134 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 831 до 840 от общо 1589
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Исках,да кажа.Със стара майка,на която и се дава още един шанс ,да презимува,вместо да се унищожава.Нали няма,какво дасе губи?
    Страри майки не държа, но на стара майка по добра няма да стане, колкото и шансове да и даваш. То и млада е така, ако е клапава си остава калпава. Аз понеже работя с помощни семейства и преди слънчогледа обединявам всички към основните и на тяхно място оставям 10тина майки пчелите да налетят на тях, да има някоя резервна майка ако се наложи есента, а неизползваните майки остават за зимата. Миналата година 4 иззимуваха, тази до момента всички са живи, но има много подмор на прелките. Просто пчелите са малко, работили цяла зима и са много изтощени и не вярам да избутат това застудяване.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Около Нова година,когато опитни пчелари бяха скептични към високите температури инеобичайните големи площи пило,не бях много склонен да им вярвам.Просто защото,едва ли има сърце на пчелар,което да не трепка при гледката на първо пило.Но сега разбирам,че са имали основания.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Около Нова година,когато опитни пчелари бяха скептични към високите температури инеобичайните големи площи пило,не бях много склонен да им вярвам.Просто защото,едва ли има сърце на пчелар,което да не трепка при гледката на първо пило.Но сега разбирам,че са имали основания.
    Не разбирам какъв е проблема? Тези големи площи пило до днешна дата се е завъртяло три пъти. В кошера има вече и голямо количество пчели и още по - голямо количество ново пило. Температурите са ниски, но в кошера вече са високи. Сега тук е мястото на пчеларя да следи за влага и най - вече за храна.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Не разбирам какъв е проблема? Тези големи площи пило до днешна дата се е завъртяло три пъти. В кошера има вече и голямо количество пчели и още по - голямо количество ново пило. Температурите са ниски, но в кошера вече са високи. Сега тук е мястото на пчеларя да следи за влага и най - вече за храна.
    Дали,ще успеят да го отглеждат?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А дали са се завъртяли 3 пъти! Аз мисля че пилото в началото е било малко и малдите пчели са малко в кошерите, а точно в този момент е набъбнало пилото. Аз когато проверявах за пило (около януари, не помня точно) нямаше пило (в един среден кошер).

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Дали,ще успеят да го отглеждат?
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    А дали са се завъртяли 3 пъти! Аз мисля че пилото в началото е било малко и малдите пчели са малко в кошерите, а точно в този момент е набъбнало пилото. Аз когато проверявах за пило (около януари, не помня точно) нямаше пило (в един среден кошер).
    Базирам отговара си на така зададения въпрос. В кошерите в които беше съобщено за пило още декември какво се е получило? Колко пъти се е завъртяло? Друг е въпроса, че няма кошер един с един да са еднакви. Затова отговора ми е за такива в които има пило, а за такива в които няма, отговора ми ще е съвсем друг.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Сега,при -2градуса установих, че имат нужда от .....вода!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Сега,при -2градуса установих, че имат нужда от .....вода!
    Има ли пило имат голяма нужда от вода.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Ако имат найлоново покривало върху рамките сега излишната влага в кошера която кондензира върху нея пчелите могат да я използват.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Ако имат найлоново покривало върху рамките сега излишната влага в кошера която кондензира върху нея пчелите могат да я използват.
    Точно това имах в предвид,когато го слагах 2-н найлон.Само че,не оставих 2-3см непокрито разстояние до задната стена, а8-10см и сигурно затова не може да се образува конденз,защото пък се опасявам от много влага.

Страница 84 от 159 ПърваПърва ... 3474828384858694134 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •