Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 83 от 419 ПърваПърва ... 3373818283848593133183 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 821 до 830 от общо 4190
    Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Къде видя завист в поста?
    В думата кьоравото ,когато си положил усилия и труд и средства и хванеш мечтаната паша това не е кьораво а достоина отплата на труда ти ,кьорава хващаш от тотото и от програмите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Ако дойда с едно ремарке примамки до твоя пчелин,незнам да ли ще си на същото мнение.
    Аз слагам също но както писах по доло само в моите дворове.
    Заповядаи до моя пчелин с едно ремарке капани от мен няма да хванеш нищо,нече не хвърлям единични броики но природата ги е научила да бягат на далече ,роя ти дава и много пъти втори шанс като виси един ден на някое дърво в пчелина и тогава драсва към гората.Виждам че си босичък сложи капаните на някаква височина около селото на 100-200 метра от селото ще обираш всичко което хваща гората,за горските роеве подбираи големи дървета и редовно обсужваи капаните пръскаи ги с пророи.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Ако дойда с едно ремарке примамки до твоя пчелин,незнам да ли ще си на същото мнение.
    Аз слагам също но както писах по доло само в моите дворове.
    Колега, ти като слагаш капани в твоя пчелин, дали не ловиш и на колегите ти а? Или интервю им првиш предварително от де са, що са...?
    Аз също съм сложил 2 тръвни на места в двора където са се закачали преди рояци, но какво от това. Ако влезе нещо влезе.
    Всичко което е извън двора ти, не е твоя собственост!
    Имал си регион, региона ти точно до оградата на имота ти, всичко отвъд е чуждо, било то и капаните на друг колега. Колкото до капаните за които казваш, за мен е колега който познаваш, местен. Няма кой луд да се дигне отдругаде да дойде да слага капани, а и трябва да познава поне малко местността!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не те разбрах каква собственост е?Държавана или частна.А,че съм босичак в пчеларството е така.Затова по цял ден седя във форума да науча нещо.
    Ето днес открих че молеца вече е на ход и се чудя как да се справя с тия рамки.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Абе че не си "бос" не си, ама всичко е въпрос на гледна точка явно...
    Едно аверче казва за пчелите: аз стока на която не им зная бройката не ща...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес разговарях с един стар пчелар в Елена.Споделих с него,че според ме има още една седмица акация.Човека каза,че се лъжа всичко след дъжда е свършило.Като се загледах тая вечер май ще дойде прав.Това ме светна да не ходя при Валко с ремаркето.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Колега Друмев, иска да те попитам нещо, за което си правя статистика:
    Ползваш ли строителна рамка, и ако да през целия активен сезон ли я ползваш?

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    ай ща ти .... и времето - тия познаха че днес ще вали мед тряше да вадя днес и утре, отводките си да досглобя, миналата седмица медът -рядък и не ставаше за вадене та рекох да направя 5 отводки по 8 пити с прясно пило да си залагат маточниците че тази седмица да ги умножа според броя на маточниците ... ама ей го на времето и дядо боже не са на същото мнение. меда може и да почака до другата седмица ама за мъчилата...

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Днес доволно работа по пчелите. Ставане в 4 и в 7 бях ри тях. Идеята беше да режем далаци на ср, че минаха две седмици, но пчелите имаха изненада. Силните бяха ударили по магазин мед, а средняците по няколко рамки. Някой от отводките са почти семейстава вече, на 4-5 рамки замазано пило.
    Един роево, разцепен на три. Един от силните без майка,може би сме я претрепали предния път и бяха заложили много хубави маточници, от които една пита с маточник отиде при един авер, една отводка още събрахме и оставихме 2 в кошера.
    Не останаха съндъци за пълнене вече, че вземахме на приятел.
    До тук годината върви мноого добре! Няма как да не съм доволен.

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    Събота и Неделя по между дъждовете успях да си свърша плануваната работа по пчеличките, медеца от акацията извадих - не е много но пък е чиста акация - светла та чак безцветна. Сглобих 11 отводки по 6 пити и във всяка си има по една пита със запечатани маточници - 2 бр (най-хубавите за мен) и по 3 отворени (спасителни) останалите ги изчистих. Сега остава да се излюпят майките и оплодят без проблемно че тия пчелояди как ги обичат...

Страница 83 от 419 ПърваПърва ... 3373818283848593133183 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •