Пише:
Пчелен мед
100% чист
полифлорен
Тези са по велики и от Албус Дъмбълдор (Хари Потър).
В 0.99лв имат опаковка, заплати, транспорт, маркетинг, складове и да не забравяме ПЕЧАЛБА.
Браво! Обърнаха ми представите за бизнес...утре ще пиша едно писмо до Японците да видят как се прави бизнес.
Ще ми развиват японски теории как да правим логистика с минимални разходи за складове и транспорт.
Я да дойдат в БЪЛГАРИЯ да им покажем ние.
Не е само този...хайде да не се лъжем колеги.
Къде са КЗП,КЗК и още един куп институции на наша издръжка.
Чиновници да искаш...
Другия вариант е същия като със захарта.
Фиктивен износ и препродажба чрез фирми бушони ДДС-арки.
Цените са като в България само, че в Евро
Полифлорен 13,50 Евро/буркан от лютеница(300гр може би) по-скъп е от повечето монофлорен!
В лабораторията човека казва, че меда е безопасен, но е започнал да вкисва и e загубил качествата си.
От две години меда от Китай е забранен!
Меда масово е 50% Китай и 50% ЕС микс.
Казва и че потреблението на мед е много по-голямо от добива и няма как да бъде задоволено без внос от Китай.
Чичката дете го твърди това е от CETAM , Beekeeping.com
Ако има колеги на "Ти" с френския може да помогнат за превода.
Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 13.09.2014 в 17:57.
3.80 за полифлорен и 4,70 за акация. Цените са в ЕВРО и ги плащат на пчеларите на 40 км западно от Видин. Днес като пътувах с колегата се чудехме как ли аджеба да регистрираме пчелин в Събрия. То за тези 40-50 км по-добре да се занимаваме с пчеларство там отколкото да се радваме на трохите тук. Но и аз както повечето пчелари в бг ще се зарадвам на голЕмата цена от 5 лв, като се надявам някой щастлив ден и на нас да почнат да ни плащат като на "бели" хора - първа ръка. А-А-А и друго сравнение цената на захарта им в магазините им е около 1лв/кг. Иначе и при комшиите на запад и на север мед -НЯМА. Реколтата е изключително слаба и за акация почти не може да се говори.
Keep Walking...
Тази година акация при нас почти няма, или ако има не е чиста. 5 лева изкупна цена на едро (около 4.80 чисто след данъци) не е химера вече, но това ли е тавана? Колкото до цените на меда в Сърбия, дайте и цените на разходите по него за да бъде коректно (без тези на захарта) ...
Цеко, цената на дизела там е както и при нас. И тук, като и там този бизнес се държи от руски компании. Гледах кошери и рамки в гр.Парачин, ами какво да ти кажа с риск да се засегнат видинските майстори, ако работеха там щяха да умрат от глад!!! Цената на ЛР на три корпуса с дебелина на стените 2,5 см с обикновено дъно, надрамъчна по сръбски тертип 1/2 с мрежа и капак на цена от 75 лева. Всички сглобки са т.нар. "лястовича опашка", материала е сух и честно казано чворове почти не видях. В цеха който посетихме правеха кошери ЛР поръчка за Германия - ами кво да ти кажа- бих си изхвърлил мебелите от вкъщи! Рамки от липа - ЛР пак на същата сглобка на цена от.....0,48 български лева за 1000 бр. / разглобени естестествено/. Рамките са с хофманово уширение и канал на горната летвичка. Восъчните им основи са малко по-скъпи оттук, но и по-тежки /дебели/. Пчелни майки порода "Карника" инструментално осеменени от института в гр.Княжевац са 10 евро/бр. Виж за отводките не съм питал и не знам как вървят. Като имаш на предвид, че по нашия край масово се ползват сръбски лекарства като почнеш от летни та до "Митак", "Варолик" и другите му там...остава да си сметнем само... труда. Е, цената както на захарта, така и на меда там ги постах по-горе така, че всеки може сам да си прецени, къде пчеларите са по-добре.
Keep Walking...
Хайде сега Матеев, удари една лекция в защита на бг изкупвачите и ни обясни за пореден път как пазара формира цена и как нашите горките през няколко стотинки работят.
Колеги! Няма нужда от нерви и от груб тон.
Преди няколко дни това го казах и на scutellator, като говорихме за ГМО.
Колкото и да са различни мненията ни, то трябва да има толеранс и да се чуваме един друг или комуникацията ще липсва и само ще си мерим...рамкоповдигачите.
Матеев не е виновен за цените на меда. А дали поддържа изкупвачите...по-скоро не.
И много пъти вече съм казвал, че всички сме виновни за ниските цени по един или друг начин със своето действие или бездействие.
И както някои от вас знаят, няма как да ме обвините, че съм му защитник или че съм негов работник.
Вече съжалявам, че пуснах клипа.
В момента има 25 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 25 гост (и))