Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 82 от 100 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 811 до 820 от общо 991
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Недялко Атанасов Виж публикацията
    Става ли този да го поръчвам.https://www.olx.bg/ad/postoyannotoko...tml#08922c9ab0
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Много високи тия обороти - 2400. Да, максималните де! За центрофуга са необходими около 300 об.мин., така че ти си направи сметката
    Питам,щото ровейки се из цялата тема имаше коментари,ЧЕ трябвало да е с тахогенератор за реглаж на оборотите,на мен ми стигат макс 150.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Тахогенератора е екстра. Чрез него можеш да регулираш, автоматично оборотите на центрофугата. Аз лично считам това за излишно, защото различния мед, има различна консистенция, а също така тя зависи и от температурата на околната среда. Регулирането на оборотите може да става и ръчно, от устройството, което управлява работата на мотора, още след първоначалното му пускане. След като си завъртиш копчето в положението, което ти е необходимо, оборотите на двигателя не превишават, това което си задал. На практика с копчето ти регулираш напрежението, мотора от своя страна достига до заветните обороти и не ги превишава.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Да знам,така практикуваш ти,за което не успорвам(защото съм невеж) в електрониката.Мен ми трябва мотор да върти 10 ЛР. рамки хордиално.По възможност на 12 и 220в.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Да знам,така практикуваш ти,за което не успорвам(защото съм невеж) в електрониката.Мен ми трябва мотор да върти 10 ЛР. рамки хордиално.По възможност на 12 и 220в.
    И аз не съм толкова вещ в електрониката (дано само ТСЦ не го прочете това) . Можещ да ползваш колекторен двигател на 220V, такива има в някои перални машини. Колекторните двигатели могат да се регулират. За предпочитане е да имаш захранване 220v, защото инак се оскъпява захранването, а има и други неудачи.

ПП сега видях, че си дописал условието за волтажа

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Значи мотора трябва да е за 12 V. В единия случай ползваш акумулатор, а в другия изправител. И в двата случая е необходим регулатор на обороти.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Значи мотора трябва да е за 12 V. В единия случай ползваш акумулатор, а в другия изправител. И в двата случая е необходим регулатор на обороти.
    Именно,та в този ред на мисли дайте параметри за двигател или марка, модел и тн.Да подчертая,че максимални обороти от 150 са ми достатачни.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    И аз не съм толкова вещ в електрониката (дано само ТСЦ не го прочете това) . Можещ да ползваш колекторен двигател на 220V, такива има в някои перални машини. Колекторните двигатели могат да се регулират. За предпочитане е да имаш захранване 220v, защото инак се оскъпява захранването, а има и други неудачи.

ПП сега видях, че си дописал условието за волтажа
    Е както виждаш, аз вече не пиша по темата. Приех, че си по-големия специалист по въпросите на автоматизацията на пчеларските процеси и ТАР, оттеглих се, посипвайки си главата с пепел и си рекох - "Язък ми за 21г учене! Отивам да копам!"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    21.02.2017
    Здравейте.Някой колега ползвал ли е центрофуга на А.Игнатов от Силистра и доволен ли е от нея?

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    За колегата Недялко :
    Здравей,
    Според моето скромно мнение най удачният двигател според критерия високо качество и ефективност на ниска цена (всеки иска най доброто) в стил "направи сам" е динамо от москвич модел Г-108
    Предимства :
    1.Безопасно захранващо напрежение - 12 волта !
    2.Голяма мощност и въртящ момент
    3.Нормална употреба при захранване с акумулатор ако с
    е налага
    4.Лесно регулируем поради това, че е четков
    и редица други !
    Недостатъците са само два :
    1.Направа на ремъчна предавка със отношение 1:5, но и тя си има предимства - оттам се увеличава още повече мощността на така или иначе мощен двигател.
    2.Трудно се намира вече

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    До колкото знам трябва и някаква доработка. Имах познат, който преди десетина години си приспособи такъв за центрофугата, но така и не видях какво е направил. И като допълнение това е динамо на москвич 408

Страница 82 от 100 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •