Магазините без прелки,ако е много як приноса може да се изместят малко назад за да се усили вентилацията.
Магазините без прелки,ако е много як приноса може да се изместят малко назад за да се усили вентилацията.
Аз тая година пробвам със затворени прелки.С мрежесто дъно и отворена прелка на най долния корпус.Така може да им харесва повече.
Как работя аз , за трета поредна година . Кошерите са 10 рамкови ЛР . Последен преглед и леко пренареждане в началото на Октомври . Зазимявам на 2 корпуса с по 8 рамки , всички междурамия са изпълнени с пчели , дори и сега с малки изключения . Имат за зимата около 20 кг.мед , преобладава слънчоглед . В началото на март , правя подмяна на стари ,черни пити и свалям 2-ри корпус с майката най-отдолу за 1-ви. Разпечатвам пити и въртя на 180 градуса зиг-образно питите .Не храня , няма нужда да запълват килийките с нектар . Прашеца е в повече и вадя или местя на друг . След 2-3 седмици майката е пронесла и във втори корпус , слагам основи за градеж . Стремя се всеки кошер средно да изгради около 8 основи . Края на април правя последен преглед за сезона стеснявам на 8 пити първите два корпуса , над тях ханеманова решетка и нов корпус .Голяма част от кошерите искат и четвърти корпус , но аз центрофугирам , често/4 пъти с акацията миналата година/ или правя отводки. Третия корпус е с пет изградени рамки и пет основи , наредени през една . До есента само преглед в най горния един път в месеца и резултатите в Банкя са много добри . Тези в Червенобрежко тази година по същия начин. Разбира се ,те могат много повече както казва Бат Неделчо , но има и друга работа за вършене. Когото се пенсионирам .
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))