Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 81 от 683 ПърваПърва ... 3171798081828391131181581 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 801 до 810 от общо 6828
    Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Преместих изградена основа между две пити с пило около седмица стоя така ,но ефект никакъв ,а това подхранване с тесто не съм пробвал дори незнам и как се прави ,тестото доколкото знам се смесва пудра захар и мед.Ще изчакам още малко да се излюпи запечатаното пило и като станат повечко пчеличките ,да са на повече рамки мисля, че може и да вземе да снася,защото си мисля, че може би не могат да топлят пило на толкова рамки като са по малко пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    По това време майките предпочитат прясно изградените пити.
    При мен майките в отводките снасят ударно имам пчели за 5 рамки а майките са заредили 8 -10 рамки с пило направо се чудя как успяват толкова малко пчели да обслужват толкова пило.
    Като вдигна пита изцяло заредена с яйца а пчели няма и на половината.
    Всеки ден или през ден им давам по 800гр. сироп 2:1 и го взимат, на слънчогледа ще разчитам на тях, че половината от основните ми семейства с това роене ниакви ги няма.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
    Преместих изградена основа между две пити с пило около седмица стоя така ,но ефект никакъв
    Казваш, прашец имат, храниш ги редовно, продължават да отделят восък, предполагам, че майките са млади и плодовити. Да не би да си ги разширил твърде много? Може да са слабички още? А времето си е хладно.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Отводките ги е купил до колкото разбрах и не се знае майката колко е млада.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR Виж публикацията
    Казваш, прашец имат, храниш ги редовно, продължават да отделят восък, предполагам, че майките са млади и плодовити. Да не би да си ги разширил твърде много? Може да са слабички още? А времето си е хладно.
    Ами да имат всичко мисля ,че не съм ги разширил прекалено ,защото ако покриват 4 рамки плътно аз съм им сложил 5 и така ако покриват 5 съм им сложил 6 с преградна дъска съм ,а зад нея изолация стириопор.Отводките ги купих да не знам колко е млада майката ,но се надявам човекът да не ме е излъгал се пак и познат се оказа на мой приятел който също е зимал от него.Да може да са слабички още ,а пък и всеки ден вали в балкана а пчеличките са там ,но има видима разлика се пак от това което купих и сега видимо са доста повеччко вече.Ще продължавам да подхравнам и ще видим какво ще е положението

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Вероятно топлината не им достига.Нощите са още студени.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от argilov Виж публикацията
    Вероятно топлината не им достига.Нощите са още студени.
    Ако топлина не им достига не ми се мисли какво ще е зимата .Иначе има вероятност да е това, защото доста спадат температурите нощно време ,а и сутрин си е хладно.А как да затопля повече гнездата.Сега в неделя като отида, ще пробвам като им махна още една рамка ако позволява и ги стесна максимално.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Зимата не им е необходима толкова висока температура.Ако има да сложиш по една пита с люпещо се пило, картинката ще е много по различна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Миналия месец разцепих един кошер. Оставих го на един корпус с пчели, запечатано пило и зрял маточник, като в средата поставих три светлокафяви пити с второ поколение пило (люпещо се), до тях, от двете им страни, по две тъмнокафяви пити, а в периферията пита с мед и прашец, строителна рамка, рамкова хранилка...
    В неделя проверих какво е положението, майка не видях, но двете тъмни пити от ляво бяха пълни с яйца и пило. След като ги е осеменила, майката е прелетяла в другия край на корпуса и е продължила яйценосната си дейност върху другите две тъмни пити, намиращи се там. В средните три пити нямаше нито едно яйце. Извадих най-средната и поставих на нейно място празна тъмнокафява. В събота или в неделя ще видя какво са направили.
    Започнах да им давам и ударни дози рядък сироп. А ако майката е качествена, след като снесе и в последната свободна тъмна килийка, ще не ще, трябва да се прехвърли на по-светлите пити, освен ако не реши да снася по дъното.
    Времето ще покаже...
    ...
    Пък и на пролетта й е време вече да си стяга куфарите, да си взима дъждовете и да си ходи ...
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Днес тъмната и една от двете по-светли пити в средата бяха осеяни с яйца, другата по-светла си стоеше все така празна. Но пък в самия край на корпуса майката е започнала да ръси оплодени и неоплодени яйца по току що изградената строителна рамка.
    Майка с характер. Кефи ме!
    Sam Levenson

Страница 81 от 683 ПърваПърва ... 3171798081828391131181581 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •