Блaгодaря .
Блaгодaря .
Пусни рибка-хвани две.
Опа,1,.12,май трябваше да се чете :DПървоначално публикувано от Ангел Йосифов
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Колеги някои може ли да помогне с савет как да се отърва от дървояди.Нападнаха ми кошерите![]()
![]()
![]()
Здравейте. Мога ли да направя отводка като преместя стария кошер и на негово място сложа нов с нова млада майка и само с летящите пчели. В момента няма паша. Да изчакам ли и колко време и тогава да предам клетката с новата майка.
Този пост е редактиран от Змея; 19.07.2013 в 21:03.
Да запитам и аз нещо .
Тази година да речем съм добил 15 тенекии мед ,но естествено не мога да ги продам сам тъй като нямам желаното от прекупвачите количество от 1 тон, съм си обединил тенекиите с пчелар който е добил да речем 5 тона мед.
Идват на място да вземат проби , мога ли аз да си отделя мойте 15 тенекета от останалите на човека решил да ми направи услуга и да вземат отделно проби от моите и от неговите кошери , или пробата я вземат от всички тенекета заедно като излезлия резултат го отчитат за цялото количество мед?
Благодаря ви предварително за отговора.
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Досега никой прекупвач взел проби не коментира резултатите,след време казва вземам го ,или не, имал виждаш ли антибиотик, чака да му паднеш от цената,проба вземат от всяка тенекия резултата е общ,ако искаш за тебе си да видиш някакви показатели без антиб. в най близката акредитирана лаб. това предполагам го знаеш.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
cmn_trol написа:Колеги някои може ли да помогне със савет как да се отърва от дървояди. Нападнаха ми кошерите.
Ацетонът убива /задушава/ дървояди. Ацетонът се налива в керамични чаши, за да се изпарява, и се поставя в кошера на няколко места /под дъното, в плодника, в магазините и т.н/. Опаковай кошера плътно с найлон /така че изпарилият се ацетон да не излиза навън/. Трядва да е топло. Ацетонът ще се изпари и ще убие дървоядите. Ако сам си правиш кошерите, третирай дървесината с ацетон против дървояди преди да ги сглобиш.
Може ли от 10 семейства да се извадят 1-1,5 тона мед ? И каква е технологията ако отговорът е "да"
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Може около 1тон,но зависи с колко тона захар разполагаш.За справка погледни в другия форум.Там има колега,който е на ТИ с материята и вади и по повечко/160/ мед от кошер.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))