Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 80 от 91 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 791 до 800 от общо 901
    Наблюдател
    Регистриран
    02.02.2013
    Блaгодaря .
    Пусни рибка-хвани две.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
    Помисли си за първата цифра.
    Опа,1,.12,май трябваше да се чете :D
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Пчеларски район
    София
    Колеги някои може ли да помогне с савет как да се отърва от дървояди.Нападнаха ми кошерите

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2012
    Здравейте. Мога ли да направя отводка като преместя стария кошер и на негово място сложа нов с нова млада майка и само с летящите пчели. В момента няма паша. Да изчакам ли и колко време и тогава да предам клетката с новата майка.
    Този пост е редактиран от Змея; 19.07.2013 в 21:03.

Да запитам и аз нещо .
    Тази година да речем съм добил 15 тенекии мед ,но естествено не мога да ги продам сам тъй като нямам желаното от прекупвачите количество от 1 тон, съм си обединил тенекиите с пчелар който е добил да речем 5 тона мед.
    Идват на място да вземат проби , мога ли аз да си отделя мойте 15 тенекета от останалите на човека решил да ми направи услуга и да вземат отделно проби от моите и от неговите кошери , или пробата я вземат от всички тенекета заедно като излезлия резултат го отчитат за цялото количество мед?
    Благодаря ви предварително за отговора.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Досега никой прекупвач взел проби не коментира резултатите,след време казва вземам го ,или не, имал виждаш ли антибиотик, чака да му паднеш от цената,проба вземат от всяка тенекия резултата е общ,ако искаш за тебе си да видиш някакви показатели без антиб. в най близката акредитирана лаб. това предполагам го знаеш.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    cmn_trol написа:Колеги някои може ли да помогне със савет как да се отърва от дървояди. Нападнаха ми кошерите.
    Ацетонът убива /задушава/ дървояди. Ацетонът се налива в керамични чаши, за да се изпарява, и се поставя в кошера на няколко места /под дъното, в плодника, в магазините и т.н/. Опаковай кошера плътно с найлон /така че изпарилият се ацетон да не излиза навън/. Трядва да е топло. Ацетонът ще се изпари и ще убие дървоядите. Ако сам си правиш кошерите, третирай дървесината с ацетон против дървояди преди да ги сглобиш.

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Пчеларски район
    София
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    cmn_trol написа:Колеги някои може ли да помогне със савет как да се отърва от дървояди. Нападнаха ми кошерите.
    Ацетонът убива /задушава/ дървояди. Ацетонът се налива в керамични чаши, за да се изпарява, и се поставя в кошера на няколко места /под дъното, в плодника, в магазините и т.н/. Опаковай кошера плътно с найлон /така че изпарилият се ацетон да не излиза навън/. Трядва да е топло. Ацетонът ще се изпари и ще убие дървоядите. Ако сам си правиш кошерите, третирай дървесината с ацетон против дървояди преди да ги сглобиш.
    С ацетон добре но кошерите са ми пълни неса празни сандъци тва е лошото колега,но благодаря за савета

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Може ли от 10 семейства да се извадят 1-1,5 тона мед ? И каква е технологията ако отговорът е "да"
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Може около 1тон,но зависи с колко тона захар разполагаш.За справка погледни в другия форум.Там има колега,който е на ТИ с материята и вади и по повечко/160/ мед от кошер.

Страница 80 от 91 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •