Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 114
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    - Дължина на горната летва - 470 мм
    Откакто се занимавам с пчели за мен си приех размер от467мм.Всички горни летви ,които закопувам задължително минават през циркуляра.

За тази рамка ще е необходима нестандартна восъчна основа с размери 422х216 за ЛР рамки. Вече поръчах в Сливен 1 кашон за проба и после още 20 - ако всичко е наред.

Под притискащата дъсчица на горната летва ще се залепи и еднa UHF RFID лепенка с обхват на действие 2 метра. Така на практика само с едно доближаване до кошера ще може да се направи електронна инвентаризация на всичките 30 или 50 рамки, които са вътре в него. RFID лепенките са със записваеми чипове, така че вътре във всеки един чип може директно да се програмира името на човека или фирмата, която е собственик. Записа ще е защитен с парола, така че евентуалния крадец няма да може да го промени.

Тази допълнителна екстра с RFID лепенката ще оскъпи рамката с 15-20 стотинки, но според мене си заслужава. Допълнително ще има и външно прогаряне на рамката с името на моята фирма.
    Откакто се занимавам с пчели за мен си приех размер от467мм.Всички горни летви ,които закопувам задължително минават през циркуляра.

Както писах и по напред много от времето ми минава в изрязване на ВО,затова се изненадвам ,че са приели да ти направят на посочен от теб размер.Аз съм разговарял с няколко производители но за десет кашона не им се занимава , а размера на основата ми е 412х202 мм.
    Задължително надписвам с пирограф моите инициали на всички рамки и корпуси.Харесал съм си на гърците една горелка ,но сигурно ще е за следващия сезон. http://www.anel.gr/index.php?page=sh...chk=1&Itemid=1
    Относно RFID лепенката идеята ти е много добра и бих и аз се оборудвал ,но се съмнявам че ще издържат термично при дезинфекция за повторна употреба на рамката.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Николай Христов-nikberk
    ....Откакто се занимавам с пчели за мен си приех размер от 467 мм......
    Да ти кажа честно, много се колебаех между 468 и 470. После стигнах до извода, че колкото и да го направя - пчелите все ще го заклейват. При 470 поне ще полагат по-малко труд.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    ..... Както писах и по напред много от времето ми минава в изрязване на ВО,затова се изненадвам ,че са приели да ти направят на посочен от теб размер.Аз съм разговарял с няколко производители но за десет кашона не им се занимава , а размера на основата ми е 412х202 мм.......
    В Сливен преди 3 дена приеха да ми направят нестандартни основи, но преди малко ми звъннаха и казаха, че нещо не се получавало. Мъчили са се на ръка да ги режат, но много са се кривели, а пълна пренастройка на машината не искали да правят, защото ще загубят половин ден. Машината им била украйнска и имало там някакви си редуктори, които ако ги пипнели, нещо много щяло да се обърка. Друг в България също не можел да ми помогне, защото и трите машини в България също са били украински. Немска все още никой не е купувал.

И така в момента отново съм в точка нула. Ще се наложи да чакам моята машина, но отиде още един месец докато я сглобим и настроим. Пък и не се знае дали при нея няма да го има същия проблем с някакъв фиксиран размер, определен от някакъв редуктор.

Ники ме изпревари с въпроса ,но и аз да питам . Ще могат ли да издържат RFID лепенките на обработка в парна восъкотопилка ?
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Да ти кажа честно, много се колебаех между 468 и 470. После стигнах до извода, че колкото и да го направя - пчелите все ще го заклейват. При 470 поне ще полагат по-малко труд.
    Не си патил!
    Клеят не е проблем,той се изтъргва и се прибира.Отначало като купувах отводки не искам да ти казвам каква "веселба" беше.Рязане с триончето на почти всяка рамка и то пълна с пчели.Това беше преди повече от десет години.Затова стигнах до този размер и той ми остана костантен .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo
    Ники ме изпревари с въпроса ,но и аз да питам . Ще могат ли да издържат RFID лепенките на обработка в парна восъкотопилка ?
    Ще разберем чак когато дойде време да пробваме.

Ако обаче поразсъждаваме теоретично - склонен съм да си мисля, че нищо няма да им се случи. По принцип силициевите интегрални схеми издържат до над 140 градуса, но това е в работен режим. При изключено захранване могат кратковременно да се нагряват до 300 и повече градуса. На антенката няма какво да и се случи - тя е просто една медна писта върху хартия. Освен това нека не забравяме, че интегралната схема и антенката са вътре в обема на дървото, а там температурата няма да е толкова висока.

По-скоро влагата не е много приятна за една CMOS интегрална схема, но когато рамката изсъхне предполагам, че работоспособността ще се възстанови.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не си патил!
    Клеят не е проблем,той се изтъргва и се прибира.Отначало като купувах отводки не искам да ти казвам каква "веселба" беше.Рязане с триончето на почти всяка рамка и то пълна с пчели.Това беше преди повече от десет години.Затова стигнах до този размер и той ми остана костантен .
    Оффф.......
    Започнах да се притеснявам. Още един път ще преосмисля размера. Имам камари от чужди рамки с всякакви размери и ще взема още веднъж да видя как се редят по полските и финландските кошери.

Някой друг има ли мнение по въпроса размера 470 мм на една рамка дали трябва да е такъв или е по-добре да го намалим с 2-3 мм?

Наблюдател
    Регистриран
    21.12.2010
    Измерете си точно дължината на корпуса и намалете с 1 мм. от двете страни - това ви е дължината на рамката. Ако може да намалите и с 2 мм. от двете страни - още по-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    ....Някой друг има ли мнение по въпроса размера 470 мм на една рамка дали трябва да е такъв или е по-добре да го намалим с 2-3 мм?
    Дължината на горната летва на рамката е 470мм.Не е нужно да намаляш или променяш размера.

Матеев, отказвайки да посочиш некоректните изпълнители на поръчката ти, ставаш солидарен с нежеланието им да работят качествено. Постоянно се дава за пример, как в еди коя си държава, цените били еди какви си, а у нас колко са ниски. Говоря за труд и произведена продукция. Ама като стане въпрос за качество ..... та крайно време е да се научим да работим, като "чужденците", които даваме за пример.

Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •