Това е "дъното на Филимонов"!
Това е "дъното на Филимонов"!
Working....
В началото, като започвах с пчеларството, бях луднал по дълбокото дъно. Сега подменям всичките дъна с мрежести.
Би ли споделил защо![]()
Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.
Бихте ли ми казали какво е приемуществото на дълбокото дъно пред това.
http://postimage.org/image/angvji7ph/
Най-голямото предимство е вентилацията през лятото(кошера не прегрява и няма бради на прелките), не се задържа излишна влага, борбата с акара ( при мрежестите дъна не съм срещал акар, докато в дълбоките си имам проблеми с него), лесно се изработва, но излиза скъпо заради мрежата.
Целогодишно ли си на цялата мрежа или зимата я намаляш.
Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.
В средата на декември поставям в чекмеджето велпапе, като оставям няколко сантиметра отвор, за да може да се вентилира кошера. По принцип това е приложимо, когато се зимува семейството на два корпуса и пчелите са в горния.Тогава долния служи за въздушна възглавница. При семейства на един корпус оставям процеп около сантиметър.
Здравей колега Ставров.Знаеш ли горе долу колко излиза като парично изражение ламаринката и мрежичката за 1 бр. кошер,на въпросното дъно?Или някой който знае да препоръча сносна цена на въпросните материали?Първоначално публикувано от Станко Ставров
Извинявам се,още един въпрос към колегата Ставров,или пък към всички!Защо отворите на прашецоуловителя са точно 5,1 мм?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))