Мммм даааа, вече осъзнавам защо темата е направи си сам :D
Мммм даааа, вече осъзнавам защо темата е направи си сам :D
БравоПървоначално публикувано от Aleksiev
....и това прозрение ЕДВА на 5-тата страница :D
Ааааа колега Димитров не така грубо wink; , щях да се изненадам ако някой беше дал отговор на питането ми .
ми отговора е различен, според личното потребление!
Правиш сметка за ква ширина на рамките ще го ползваш, оставяш 2-3 см. аванс и си у джаза wink;
При "направи сам" нещата, точните мерки са относителни, та затва и липса на отговор wink;
Понеже трябва да поръчвам ножовете а има доста размери и като дължина така и като ширина та реших да попитам все пак.А и повече ме интересува как точно става подгряването с колко волта 12 или 220 с какви реотани, трябват някакви релета ,регулатори и др.,щото от електричество нищо не разбирам .Но явно никой не ще да помогне и ще карам по метода " проба- грешка" .
До 24V можеш да караш...после става осезаемо...и неприятно wink;
Иначе си има и самостоятелна тема само за ножовете. Хората са писали, та им е омръзнало.....ама трябва и някой да чете wink;![]()
Парен и ел нож
....и по-точни ТТ-данни => ТУК
Темите съм ги прочел ,някой от тях и по два пъти но не знам дали схемите и материалите които колегите предлагат за обикновения пчеларски нож ще са достатъчни за да сработи нож тип "лястовича опашка" ,имам предвид по голямата работна площ на ножа по голямата дебелина на метала и др.Поръчал съм си 2 ножа за абрихт с дължина от 40 см. и 4.5 см. ширина от които ще си направя моят и не съм сигурен че тази мощност която е необходима за обикновения нож ще е достатъчна .Не случайно написах, че нямам никакво понятие от токове![]()
Не ми пречи да пробвам този вариант,аз и без това ползвам за рязане на търтеевото пило нож за филетиране на рапала направо им разказва играта wink;
Ей, Бориславе, ножовката е мой патент, ама позахабена !!! wink;
Абе и аз сам от тези скромните ,ама пуста мода......а и след някоя друга година,ще осетя липса на помощници та за алтернатива се оглеждам има и други варианти ама те са 10-15000лв.Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))