Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 144 ПърваПърва ... 6789101858108 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 1434
    Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCN0146.jpg
Прегледи:      605
Размер:	144.4 KB
ID:	789Ето какво е положението. Снега беше около 40 ст. но последните дни доста спадна. Температурите през дена са около и над 0 но вечер става доста студено. Слетобят при слънчево време пчелите се облитат,макар и слабо. Прогнозата е към постепено стопляне и по добри дни за семействата, постепеното им минаване към активният летен период.

Автор
    Регистриран
    04.10.2010
    Пчеларски район
    Варна
    Не знам каква беше температурата днес (беше топло) облитаха се и носеха прашец. При мен първо нацъвтя глухарче а не кокиче.
    След 20 години ще съжалявате не за нещата които сте направили а за тези които не сте.

Наблюдател
    Регистриран
    25.02.2014
    тая година ще оцелеят на 95%. Хем беше сравнително топло, хем нямаше много влага и т.н.. Писах и в русенския форум, че фабриката в Търговище е купена от чужденци и са започнали да купуват мед из региона, плащат като товарят и смъкват нови тенекии. Дано най-после сериозни и сигурни хора, щото какъв е смисъла на нашия занаят, ако накрая те моткат за парите. Тия са изкупили във вятово всичкия мед на много добра цена и от един познат от там записах телефона на човека с лабораторията - 0988883970, Георгиев.

Цитат Първоначално публикувано от hermes tot Виж публикацията
    тая година ще оцелеят на 95%. Хем беше сравнително топло, хем нямаше много влага и т.н.. Писах и в русенския форум, че фабриката в Търговище е купена от чужденци и са започнали да купуват мед из региона, плащат като товарят и смъкват нови тенекии. Дано най-после сериозни и сигурни хора, щото какъв е смисъла на нашия занаят, ако накрая те моткат за парите. Тия са изкупили във вятово всичкия мед на много добра цена и от един познат от там записах телефона на човека с лабораторията - 0988883970, Георгиев.
    Колега какво означава много добра цена

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колеги, да ви върна с няколко месеца назад. В пост 53 и 60 писах за обърнати кошери от първия сняг.
    На 15.03.14г. собственика на въпросните семейства извършваше прегледи и ..... две от въпросните семейства бяха дали фира. Вероятно при обръщането или при наместването кълбото се е разбутало и пчелите не са били в състояние да се съберат отново.
    Както се опасявах и тогава собственика се съмнява в злоумишлени действия, въпреки моите думи и убеждения. Както и да е.... да сме живи и здрави ние. Ето за това си мисля, че трябваше да ги оставя така както са на първите снимки.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Не е така колега.Когато си ги видял обърнати,ти е заговорила съвестта,а тя никога не бърка.Остави го собственика,гледай твоята съвест какво ти казва.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Колеги, да ви върна с няколко месеца назад. В пост 53 и 60 писах за обърнати кошери от първия сняг.
    На 15.03.14г. собственика на въпросните семейства извършваше прегледи и ..... две от въпросните семейства бяха дали фира. Вероятно при обръщането или при наместването кълбото се е разбутало и пчелите не са били в състояние да се съберат отново.
    Както се опасявах и тогава собственика се съмнява в злоумишлени действия, въпреки моите думи и убеждения. Както и да е.... да сме живи и здрави ние. Ето за това си мисля, че трябваше да ги оставя така както са на първите снимки.
    Постъпил си както би направил ако твойте кошери са паднали.Благодаря ти че сподели какво е станало.При теб какво е положението някакви загуби?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Постъпил си както би направил ако твойте кошери са паднали.Благодаря ти че сподели какво е станало.При теб какво е положението някакви загуби?
    Аз за щастие нямам загинали семейства. Загубите ми са, че в три от семействата майките са си "отишли", но това не е чак такава загуба, като имам резервни.
    Този пост е редактиран от kuline; 17.03.2014 в 20:24.

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2012
    Пчеларски район
    лесковец

Smile

При мен положението си е супер!В събота извъртях две тенекета мед от кокичета

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ясен Виж публикацията
    При мен положението си е супер!В събота извъртях две тенекета мед от кокичета
    Нещо не мога да ти схвана шегата и май "повредата не е в моя телевизор".

Страница 8 от 144 ПърваПърва ... 6789101858108 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •