Преславе, на мен ми изглеждат нормални за условията ти.То последните две седмици почти нямаше слънце. С поливането не трябва да се прекалява.
Друг много важен фактор е сместа. За саксийки обикновенната почва не е добра, задържа влагата и предразполага към подсичане и стресови ситуации.Би трябвало да е торф или угнили борови иглички с горска листовка. Добавен перлит също е добре.Така се задържа влага без да подгизва иима достатъчно кислород за корените, и няма опасност от преполиване. Торфа на повърхността изсъхва бързо и така не се подсичат разсадите.
Ако се слага пръст, то тя да е една пета най много, за да свиква растението с почвата където ще расте.
Ами почвата е черноземна или с голям процент на чернозем.Не съм и правил почвен анализ,но съм убеден в голям процент,че е такава.Взета е от място където над нея има ябълково дърво с огромни ябълки,които всяка година падат и изгниват.
Кофичките са пълни не една пета а на 100% само с нея.Ако не се полива почвата става твърда и може би това е една от причините.Смесил съм я с пепел и нищо друго.
Сиво горската почва не задържа влага особено ако е песъчлива.Пробвал съм го с домати миналата година и резултата е повече от плачевен.Този зеленчук е много много капризен за мен по отношение на атмосферни влияния.
Тоно затова не се ползва пръст в саксийното отглеждане-като поливаш става кална , като не поливаш се спича.
Пепелта също пречи.
пепелта при картофите помага![]()
Това е от миналата година.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))