Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 14 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 134
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    АЗ ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМ ОТГОВОРА НА ТВОЕТО РЕШЕНИЕ.
    Въпроса е принципен и не искам да ми излезе име, че обичам да блъфирам. Иначе после няма да пропускаш възможност да ми го припомняш.

Та какво решаваш - ще застанеш като мъж зад думите си и наистина да разбереш дали това, което говоря са празни приказки или ще се опиташ да избягаш от отговорност, за което ще си понесеш последствията?

Тоя път мърдане няма.
    Ха, ха... някой вярва в таласъми.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Съпоставка ефекта на два различни пестицида ( имидаклоприд и кумафос) върху сперматозоидите в семенното мехурче на майките и генната експресия на важни за имунната система и детоксикацията на токсини гени
    http://www.sciencedirect.com/science...22191016300270

"To determine the effect of imidacloprid and coumaphos on sperm viability, four different concentrations of each chemical were applied to honey bee queens. Our results indicate that 1/30 of the LD50 by contact of imidacloprid (0.02 ppm) can reduce sperm viability in queens by 50%. Our results also showed that the viability of sperm was a downward trend (about 30 %) by coumaphos at 1/30th of the LD50 by contact (100 ppm)
    ...

Although no negative effects on NF-ƘB activation was observed in this study, we found that
    DWV levels increased after imidacloprid exposure."
    Само да вметна, за тези които не знаят, тестваната концентрация от 100ppm, е по-ниска от остатъчните количества във восъка непосредствено след третиране с Чекмайт.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Съпоставка ефекта на два различни пестицида ( имидаклоприд и кумафос) върху сперматозоидите в семенното мехурче на майките и генната експресия на важни за имунната система и детоксикацията на токсини гени

Само да вметна, за тези които не знаят, тестваната концентрация от 100ppm, е по-ниска от остатъчните количества във восъка непосредствено след третиране с Чекмайт.
    Не се отваря пълния текст ( иска регистрация ) - но пък вероятно е твърде сложно за мен . Ранди Оливър пише интересни неща по въпроса , човека гледа 1000 кошера в щатите - който се интересува може да види тук .

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Прочетох във фейсбук , че прокуратурата в Добрич е забранила използването им в областта след подадена жалба от местното дружество . Нека някой от дружеството да потвърди това ако е истина .
    Ако това е вярно всички лидери , вождове и т.н. на ''национални'' орагнизации (пиша го в кавички защото на всички ни е ясно колко са национални) е редно да се засрамят и да попитат хората как се работи . А и още нещо , така най-лесно се вижда дали изобщо има смисъл от присъединяване към такава или всеки трябва да се оправя поединично .

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Cvetomir Виж публикацията
    Прочетох във фейсбук , че прокуратурата в Добрич е забранила използването им в областта след подадена жалба от местното дружество . Нека някой от дружеството да потвърди това ако е истина .
    Ако това е вярно всички лидери , вождове и т.н. на ''национални'' орагнизации (пиша го в кавички защото на всички ни е ясно колко са национални) е редно да се засрамят и да попитат хората как се работи . А и още нещо , така най-лесно се вижда дали изобщо има смисъл от присъединяване към такава или всеки трябва да се оправя поединично .
    Да, истина е.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    АЗ ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМ ОТГОВОРА НА ТВОЕТО РЕШЕНИЕ.
    Въпроса е принципен и не искам да ми излезе име, че обичам да блъфирам. Иначе после няма да пропускаш възможност да ми го припомняш.

Та какво решаваш - ще застанеш като мъж зад думите си и наистина да разбереш дали това, което говоря са празни приказки или ще се опиташ да избягаш от отговорност, за което ще си понесеш последствията?

Тоя път мърдане няма.
    "%^&* ע۝₪∩שּׂ۩¦ђ⌂∩¶¥§¤¿∏╘﴿☼√⌂╒ﻝﻶﻹ §††††۩☼﴿╒§¶∩▀☼∩ﻹ§ℓ ۝₪∑█¶∩₪∩שּׂ۩¦ђ⌂∩¶¥§¤¿∏╘﴿☼√⌂╒ﻝﻶﻹ §†††۩☼﴿╒§¶∩▀☼∩%&* ע∩שּׂ۩ђ۝╒ﻝﻶﻹ§††¦ђ⌂^&* ∑█¶∩₪∩∩%&۝"
    След като представи горните доказателства просто спрях да чета.Но ако има нещо заслужаващо внимание ще се радвам да се запозная. Дано след почти пет години убедени твърдения си издадеш тайните по въпроса.Давай да четем.Надявам се ,че ще е убедително.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Иначе, в следващите 5 години масови истерии, вещаещи началото на пчелния Апокалипсис не се очакват, тъй че СПОКО.
    НАЙ- ОБИЧАМ ДА МИ СЕ ВМЕНЯВАТ ДУМИ, КОИТО НЕ СЪМ КАЗАЛ!
    Какво повече да коментирам?!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ... принципа на Павлов за условния рефлекс. Светва лампата и на песа му потичат лигите. Ама колко силно е светнала и за колко време за него няма никакво значение!
    Да-а... Павлов не е имал щастието да наблюдава промяната на вродения рефлекс на кучетата да лаят по Луната. Вече лаят по Дъгата (зуницата).
    Безусловен рефлекс.И то придобит.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Чета. Споко! Както казваш.И надявам се не само аз.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Мисля си, че пестицидите които вкарва в кошера самият пчелар са много, и в голямо количество - лентички и т.н.
    И като капак на всичко, има и пестициди за растителна защита, ползвани от земеделците.
    Много изследвания показват, че когато се смесят различни пестициди, убийственият ефект върху пчелите се усилва многократно.
    И изведнъж пчелите изчезват, майките не снасят и т.н.
    И всичко се прави в името на печалбата! Всеки дърпа към себе си, и не се гледа на общата картина.

Страница 8 от 14 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •