Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 106
    Колега дъната са супер!!!Да те питам от къде взе мрежата и на каква цена?Благодаря!!!

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Мрежата за дъната си е трудна за намиране, поне за мен

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Charles Bukowski
    У някои хора няма и грам лудост. Представете си какво противно съществуване водят!

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Румен Димитров
    http://pchelari.com/forum/viewtopic.php?t=4439
    Писах му чакам отговор

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    ето и една 5 рамкова отводка

тоест 4 такива съм направил
    остава и с пчели да се напълни всичкия инвентар приготвен тази зима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    На моите кошери гледам лайсната е закована и остава мака разстояние до кошера.
    Та се чудя с времето дали няма да влиза вода и да има проблеми, в крайна сметка реших да пусна една тънка линийка от горната старана на лайсната и се чудя кое е по добре : водоустойчивост лепило на хенкел или водоустойчив силикон.
    И така с лайсната дали има нужда от скоби за корпусите?
    Ето го кошера :
    http://prikachi.com/images.php?images/871/6097871f.jpg

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Ако говориш за первазите със сигурност там ще влиза вода, имах един стар кошер които ми бяха дали да си разглобя и да си ползвам за мярка и познай само къде беше загнил
    Все пак е правен по времето когато ц-200 е било върховото лепило!
    Според мен е добре первазите отгоре да се попълнят с лепило ако не е сложено докато са правени аз използвам водоустойчиво на Хенкел
    Понеже аз не слагам первази и от време на време ми се налага транспортиране на кошерите за това слагам скоби от страни за прихващане на теб не са ти необходими.
    П.П. снимката не се вижда

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Nik_m, така като ги гледам как са наковани с такер ще е добре освен лепило да им сложиш и по някоя вида.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ник Монтана, не се чуди ами запрятай ръкави.Ако не е лепен- разковаваш перваза, мажеш с лепило и ковеш здраво, лепилото да изскочи отгоре. Оформяш прехода и боядисваш. Предполагам си предвидил и как ще ги отлепяш ? /а, корпусите/ Первазите са ти и дръжки така че смяташ всичко при 30кг/корпус, освен ако не си мераклия да вдигаш по два корпуса. Скобите са модерна джунджурия, отговори си сам дали ще ти вършат някаква работа.

КОлеги от известно време ми се върти една идея в главата.Има безалкохолни напитки в шишета които са облечени в найлон общо казано,например малките сокчета на Quinss и други,всички ги знаете.Незнам колко е скъп този матерял и незнам технологията за работа с него,предполагам че чрез нагряване се свива и прилепва плътно по формата на бутилката.А защо да не прилепне и по формата на кошера.Само на плодника да речем или поне част от корпуса,например первазките и десетина сантима нагоре знаем че кошерите първо там започват да гният и след време от там влиза вода.Мисля че си заслужава да се помисли над този вариянт но зависи и от цената на материяла.Ако някой знае за подобни материяли да сподели нека дискотираме по темета,може пък да излезе нещо.

Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •