Разбирам недоволството ви, аз също изнесох всичките си кошери извън двора заради детето. Малък е и не мога да му обясня къде трябва да ходи и къде не. Вариантът да го разбере по неприятен за него начин е крайно неприемлив за мен. Пчелите са опасни и никой не може да даде гаранция дали няма да ужилят съседите или деца. Всъщност - гарантирано все някога ще ги ужилят и няма какво да се заблуждаваме. За бизнеса също го приемам - 10 кошера са предостатъчни да осигурят мед за семейство, приятели, включително продажба и не е редно някой да търпи вреди, защото комшията му е решил да си докара някой лев отгоре и който почти сигурно работи във "сивия сектор". Проблем има и колкото той да не се харесва тук на мнозина, трябва да се приеме като факт.
Въпросът е, че тази бройка 10 не дава никаква гаранция за безопастност. Дали ще са 5 или 10 - е все тая. А и се съмнявам евентуалните потърпевши да са в състояние да я контролират. Просто критерият не може да бъде брой кошери, защото само в един съндък има достатъчно пчели да те направят на решето. Защо предлагат текст, който няма да свърши работата, за която е предназначен, а само ще навреди на една камара народ?!?
Според мен, много по-важно е разстоянието от оградата (сега май е 3м?) - ако се запише някакво по-голямо отстояние на кошерите от оградата, това ще е достатъчно, за да се осигури поносимо ниво на търпимост и спокойствие.
По този повод се сещам, че едно време (това на прадядо ми) в почти всички къщи по селата са имали кошери - по 2-3 бройки, защото са нямали пари за захар. Било е нормално да гледат пчели и никой не е ревал, че го е ужилила съседска пчела или че петелът е прескочил дувара.

Цитат
Имате организиран протест. Пожелавам Ви да сте толкова активни, колкото поствахте по мой адрес. Аз просто си споделих проблема. Имаше доста съдържателни отговора, някои доста груби... Жалкото, мили ми пчелари и пчеларки е, че ще спечели този, чието лоби е по-силно. И как ще бъде поднесена истината след това. А ние тук просто "си чешем езиците".