Най-вероятно - облитане.
Най-вероятно - облитане.
Възможно ли е кражба (нападение) по това време?
Jikata-OVECH
Дано да е нормално.Утре ще ги видя ...дано да са ок
За нападението и аз си го помислих.
Колега , не изключвай и варианта да е осиротяло.
Кражба малко вероятно по скоро имам съмнение че може с майката нещо да е станало защото дето се вика тя разпределя задълженията на пчелите коя с какво да се занимава. Но най вероятно се облитат![]()
Първо си огледай и прослушай кошера.Ако прелката му е чиста и звукът,който издава е нормален,няма какво да го бърникаш в това време.Ако не знаеш какъв трябва да е звука при почукване на кошера,първо пробвай с другите си кошери и тогава се върни на този.При кражба-пчелите зацапват прелката с восък.
Крайно и напълно погрешно схващане и мислене.Първоначално публикувано от ianev
![]()
Утре ако е хубаво времето ще ги посетя и ще пиша какво е станало.![]()
buci59 просто предполагам и изказвам мнение от скромния си опит![]()
Ако е кражба, летежа щеше да продължи много повече и нямаше да са само 10-на умрели пчели. Това си е облитане и дано да има по често такива моменти през зимата, че с този манов мед тая година си е проблем.Първоначално публикувано от ianev
А това за майката дето го пишеш е напълно погрешно мисленето ти. И аз така си мислех в началото. Тя е там само за да снася яйца и нищо повече. Пчелите са тези които решават какво да става в кошера, а не майката. Като прочетеш 4-5 книги по 2-3 пъти , ще ти се изясни. Успех.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))