Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 123
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Според мен е абсолютно излишно да се оставя толкова много мед за зимуване. Това е много неприятна гледка по горе, жалко.
    Или ако се оставя толкова пълен корпус с мед е добре октомври , дори и ноември, когато няма вече пило, да се разпечатат питите в долния си край и пчелите да изчистат меда и да се захванат за горния корпус. Както и венците в долния корпус да се разрушат. Има начини много описани в книгите. Това е един от основните недостатъци на ЛР кошерите.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010

Re: Do medwed

Цитат Първоначално публикувано от pa4o
    Само да попитам - С лентичките ли са зимували ? И ако са- правилно ли е ?
    Цитат Първоначално публикувано от stanko1972
    Според мен не е правилно.На упътването пише колко време да престоят в кошера.
    Браво, Пачо, за зоркото око. Хич нямаше да увелича снимката и да ги видя лентите.
    Само, че защо не ги коментира тия ленти дето са стояли 4-5 или дори 6 месеца в кошера? Щом им обърна внимание, със сигурност знаеш, че не е правилно!

Така си отглеждаме устойчиви на препарата акари!

После да не се чудим защо не действат лентите.

Колеги лентите не действат ли при +15градуса?

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Абе и аз ги видях ,ама какво сега да .... :D

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011

МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ

Здравейте, вчера отидох при кошерите да ги видя как са. Направих следните две констатации.
    На първата снимка ще видите малки петънца по капака на кошера - това диарични петна ли са или просто изпражненията на пчелите, които са се облитали? Кошера не мирише на лошо или да има тежка миризма, както е характерно мисля при проблеим с нозематоза примерно. Също така успях да погледна горните летви на няколко рамки и те бяха чисти също - няма и както е характерно кошера да е изцапан отвън и прелката с такива петна и снега. Всичко е чисто.
    Другата снимка я направих на дъното. Тази течност с много тъмен цвят и мирис на карамел дали може някой да каже какво е? Според мен може да е конденз паднал върху прашец и да е озветил течността така?
    Ще се радвам на мнения.

[/img]

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Колега доколкото знам, изпражненията при пролетно облитане трябва и е добре да са издължени,да стоят като нишки и да са тъмно жълти, а не точковидни и тъмни.А черната течност се получава , ако кошерът от вътре е обгорен и има конденз. Водата се оцветява . Все пак изчакай и по компетентни мнения.На моите кошери капаците и прелките са чисто бели и веднага хващам нередностите.И друго , пчеличките като видят бяло и го цвъкат с голяма охота . Това не го разбирам.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от estabien6
    Абе и аз ги видях ,ама какво сега да .... :D
    разлайвам кучетата? Така ли да довърша изречението?

По-добре да ги разлайваме навреме.
    Да не третира колегата напролет или наесен с този препарат, който му е седял половин година в кошера, че да не се чуди къде са му пчелите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Течността по дъното най вероятно е от пушалката. При работа с нея в студено време се образува такъв черен конденз и като я наклониш да опушиш понякога се излива. И на мен ми се е случвало.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Такива тъмни и кръгли петна видях миналата седмица върху капаците на кошери зазимени на манов мед, но пчелите си бях живи и вътре в кошера не бяха оцапали.
    Вече времето се оправя и има частични облитания, така че споко.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    На опаковката на всички видове ленти и препарати има описание за дозировката и за срока на използване на тези препарати в кошера. Но няма кой да чете и това е проблема.

Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •