Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 19 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 188
    Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    И при мен има подобен проблем,отводка от началото на юли не прие майката ,около 12-13 юли имаше матичници пило нямаше,на 19.07 пило на 1 страна на на пита,добавих основа,на29.07 2-3 пити с пило -добавих пак основа ,на 13.08 последната основа почти изградена пило и личинки на 2-3 пити ,ОК. На 21.08 само 1 пита запечатено пило без личинки и на 2съседни пити 10тина маточника,половината прогризани.На другия ден(вчера) му добавих пита с ларви от друг кошер.Някакви идеи какво се случва.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Моята майка се е оплодила и снася вече
    Няколко пити с яйца и ларви.

Наблюдател
    Регистриран
    18.12.2011
    Едно от пчелните ми семейства 2 пъти за това лято си убива майката, последната нямам представа защо я уби, беше редовна снасяше, дори в момента има запечатано пило. Сега има запечатани маточници, но се опасявам, че няма да намеря търтей в целия пчелин, гледах някой пчелни семейства но не можах да открия....някой ако има излишни търтей ако иска може да услужи

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Изкуствено осеменяване ли смяташ да правиш

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от pavlito88 Виж публикацията
    Едно от пчелните ми семейства 2 пъти за това лято си убива майката, последната нямам представа защо я уби, беше редовна снасяше, дори в момента има запечатано пило. Сега има запечатани маточници, но се опасявам, че няма да намеря търтей в целия пчелин, гледах някой пчелни семейства но не можах да открия....някой ако има излишни търтей ако иска може да услужи
    Питите вземи ги извърти и във восъкотопилката. Пчелите - горелката (или някакъв по-хуманен начин ако предпочиташ) и им направи едно погребение.
    Не се шегувам!
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

То с горелката е най-лесно ,но може ли да обясни някой що за семейство ще е това което не иска да има майка . На какво може да се дължи ?
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Idiopathic brood disease syndrome (IBDS).
    Заразно.
    Не е известно лечение.

(айде сега обвинявайте ме пак че навсякъде само болести виждам)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Idiopathic brood disease syndrome (IBDS).
    Заразно.
    Не е известно лечение.
    Дали ??? При мен миналия петък -30.08 бяха проядени всички маточници но маика не видях,утре ще го погледна ,но съм почти сигурен какво ще видя.Ако става въпрос за този синдром (IBDS) това което се пише ,лечението наистина е горелката.Друго се замислям ,това семеиство от което направих отводката (пост 71) е от много отдавна ,от дядо ми,много бързо се развива пролетно време ,много мед дава но и много ройливо.Отводката не прие купената майка,произведе си ,след месец пак няма пак маточници и тн.Дали тези пчели генетично не са запазили начина си на възпроизводство да е чрез роене???И да могат да си роизвеждат качествени маики само роеви и самосменни.

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2013
    vlado 9, семейството от което е направена отводката беше ли в роево настроение /имаше ли заложени роеви маточници/.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Nic 59 Виж публикацията
    vlado 9, семейството от което е направена отводката беше ли в роево настроение /имаше ли заложени роеви маточници/.
    Не,но май месец ме нямаше в бг и началото на юни се рои.Хванах рояка за сега е мн.добре,за разлика от отводката.

Страница 8 от 19 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •