Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 109
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Тия “нук-ове“ не са ли само за оплождане и пронасяне на майката. За захранване и отглеждане на майчила са нищожни според мен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз имам 5 рамкови ДБ за отводки и сега търся алтернативен начин да ги използвам.Това ми хареса много.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман

Wink

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Тия “нук-ове“ не са ли само за оплождане и пронасяне на майката. За захранване и отглеждане на майчила са нищожни според мен.

Тия нукове по книга се ползват за излюпване, съзряване и оплождане на майката и айде на пазара. Демек придава им се зрял маточник. Който иска и за стартери и отглеждачи може да ги ползва, но не е рационално
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 26.10.2017 в 21:01. Причина: допълнение
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес колега ме посъветва същото.Каза да не си губя времето,а да ползвам магазин за тая цел.
    https://www.youtube.com/watch?v=pdEvL_KxiKE&t=261s

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Днес кАто видях тоя клип направо се влюбих в тоя нуклеус
    https://youtu.be/4oGUMYRPU0E
    Не става. Рамките са много високи и нука е прекълено дълбок. За разлика от нормален кошер в нуклеуса майките често са по стените и от толкова дълбок и тесен нук, няма изваждане. Освен това колегата говори за обединение и подготовка за зимуване още на слънчоглед, а те след това започват проблемите с незавърнали се майки от самосмяна. Точно тогава самосмените са в разгара си. Точно ще го подготвиш за зимуване и ще ти потрябва майката.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колеги , Вие сте , като вълните в Черно море .
    Да Ви , извадя ли статистиката на мненията ?
    През пролетта или прeз есента ?
    Едни и същи мнения .
    Къде , е развитието ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Как , се заселва НУКЛЕУС ?
    Лесно - независимо от неговите размери .
    Tук , чета и препрочитам - едни мнения , които са глупости .
    Който , го е страх от мечки на ходи в ...... .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Как , се заселва НУКЛЕУС ?
    Лесно - независимо от неговите размери .
    Tук , чета и препрочитам - едни мнения , които са глупости .
    Който , го е страх от мечки на ходи в ...... .
    Позволи ми да не се съглася с теб. Тези малки пъцикни се заселват много по трудно от един 5 рамков нормален нук. И да не мислиш, че съм се грухал тази пролет с тях щото ме е страх от "мечки"?
    Факт е че попитах във форума що така не ми се получава, но отговор не получих, та не знам какви мнения ще вадиш от пролет, есен, зима, ама лекинко ме подразни с постовете си! Аз си се блъскам сам в дувара, и колкото ми позволява багажа си вадя поуки!
    Ей на, произведох 4 майки с тез нукове, но и четирите семейства не са на нивото на отводките които направих след слънчогледа. Извода за мен е че стават само за запасни майки и то с много условности. Може да е късмет, може да е от моята некъдърност, но това се получи тази година. Аре стига съм писъл, че виното ожадня.....

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Позволи ми да не се съглася с теб. Тези малки пъцикни се заселват много по трудно от един 5 рамков нормален нук. И да не мислиш, че съм се грухал тази пролет с тях щото ме е страх от "мечки"?
    Факт е че попитах във форума що така не ми се получава, но отговор не получих, та не знам какви мнения ще вадиш от пролет, есен, зима, ама лекинко ме подразни с постовете си! Аз си се блъскам сам в дувара, и колкото ми позволява багажа си вадя поуки!
    Ей на, произведох 4 майки с тез нукове, но и четирите семейства не са на нивото на отводките които направих след слънчогледа. Извода за мен е че стават само за запасни майки и то с много условности. Може да е късмет, може да е от моята некъдърност, но това се получи тази година. Аре стига съм писъл, че виното ожадня.....
    Тази година, като че ли всички майки са такива или поне повечето. Не е в теб вината.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аз преценявам млада майка след като премине поне една паша...

Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •