Тия “нук-ове“ не са ли само за оплождане и пронасяне на майката. За захранване и отглеждане на майчила са нищожни според мен.
Тия “нук-ове“ не са ли само за оплождане и пронасяне на майката. За захранване и отглеждане на майчила са нищожни според мен.
Аз имам 5 рамкови ДБ за отводки и сега търся алтернативен начин да ги използвам.Това ми хареса много.
Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 26.10.2017 в 21:01. Причина: допълнение
Предпочитам да пия от извора.
Днес колега ме посъветва същото.Каза да не си губя времето,а да ползвам магазин за тая цел.
https://www.youtube.com/watch?v=pdEvL_KxiKE&t=261s
Не става. Рамките са много високи и нука е прекълено дълбок. За разлика от нормален кошер в нуклеуса майките често са по стените и от толкова дълбок и тесен нук, няма изваждане. Освен това колегата говори за обединение и подготовка за зимуване още на слънчоглед, а те след това започват проблемите с незавърнали се майки от самосмяна. Точно тогава самосмените са в разгара си. Точно ще го подготвиш за зимуване и ще ти потрябва майката.
Колеги , Вие сте , като вълните в Черно море .
Да Ви , извадя ли статистиката на мненията ?
През пролетта или прeз есента ?
Едни и същи мнения .
Къде , е развитието ?
Как , се заселва НУКЛЕУС ?
Лесно - независимо от неговите размери .
Tук , чета и препрочитам - едни мнения , които са глупости .
Който , го е страх от мечки на ходи в ...... .
Позволи ми да не се съглася с теб. Тези малки пъцикни се заселват много по трудно от един 5 рамков нормален нук. И да не мислиш, че съм се грухал тази пролет с тях щото ме е страх от "мечки"?
Факт е че попитах във форума що така не ми се получава, но отговор не получих, та не знам какви мнения ще вадиш от пролет, есен, зима, ама лекинко ме подразни с постовете си! Аз си се блъскам сам в дувара, и колкото ми позволява багажа си вадя поуки!
Ей на, произведох 4 майки с тез нукове, но и четирите семейства не са на нивото на отводките които направих след слънчогледа. Извода за мен е че стават само за запасни майки и то с много условности. Може да е късмет, може да е от моята некъдърност, но това се получи тази година. Аре стига съм писъл, че виното ожадня.....
Аз преценявам млада майка след като премине поне една паша...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))