Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 78 от 149 ПърваПърва ... 2868767778798088128 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 771 до 780 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Мили колеги! Сигурно пак ще насочите палец надолу, но да ви кажа и аз нещо. Моите пчели, както много пъти съм казвал, не се третират с друго освен ленти и то само есента. Преди няколко години се увлякох по начина, който много от колегите ползват и резултата беше налице. Започнаха да ми измират по - голям процент кошери от обикновено, а съм ги изкарвал не рядко и на 100% напролет. Сега спрях всички такива действия и тази година отново съм на 100%. Ако искате вярвайте. Проблема е вътрешен, а не външен.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    While no mortality was observed, homing ability was significantly reduced at 2 and 3 days post-infection. Indeed, only between 2.3% and 0% of IAPV infected foragers found their way back, compared to 50% of those injected with PBS [79].
    .................
    Прикачени файлове Прикачени файлове
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Мили колеги! Сигурно пак ще насочите палец надолу, но да ви кажа и аз нещо. Моите пчели, както много пъти съм казвал, не се третират с друго освен ленти и то само есента. Преди няколко години се увлякох по начина, който много от колегите ползват и резултата беше налице. Започнаха да ми измират по - голям процент кошери от обикновено, а съм ги изкарвал не рядко и на 100% напролет. Сега спрях всички такива действия и тази година отново съм на 100%. Ако искате вярвайте. Проблема е вътрешен, а не външен.
    Тази вечер много такери и адаптори.Кажи какви ленти ползваш.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Тази вечер много такери и адаптори.Кажи какви ленти ползваш.
    Най обикновен варостоп. По две - три ленти. И не го сменям. Все този препарат. Сега ще кажат за резистентност. Да, но е така.
    Тежко се говори с глухи!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Аз също го ползвам.До сега го ползвах само напролет.Останах с впечатление ,че действа слабо ,затова есента третирах с ОК.Тази пролет съм на кръстопът.

Автор
    Регистриран
    04.10.2010
    Пчеларски район
    Варна
    При мен също... от 6 години само варостоп през есента и о.к. ноември. за сега само една отводка в минус (тази зима) иначе 4-5 % смъртност на година. Но кой знае да чукаме на дърво и да продължаваме да четем.
    След 20 години ще съжалявате не за нещата които сте направили а за тези които не сте.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Аз също го ползвам.До сега го ползвах само напролет.Останах с впечатление ,че действа слабо ,затова есента третирах с ОК.Тази пролет съм на кръстопът.
    По какво разбра, че действа слабо - да не го опитващ? А ОК как им действа? Насълзяват им се очите.
    Тежко се говори с глухи!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ще ни бият тука в тая тема ама...Виждам ,че и другия колега третира през есента.Не помня как е станало при мен ,че да мина на пролетно третиране.Последните две години нямах загуби.Есента третирах за пръв път с ОК.За сега имам 5 жертви ,но от тях само две са изчезнали.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ще ни бият тука в тая тема ама...Виждам ,че и другия колега третира през есента.Не помня как е станало при мен ,че да мина на пролетно третиране.Последните две години нямах загуби.Есента третирах за пръв път с ОК.За сега имам 5 жертви ,но от тях само две са изчезнали.
    Не, няма да ни бият. Сега само четат и се чукат по главите. Я виж отдолу колко са.
    Тежко се говори с глухи!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Тихо ,не ги дразни.Нека вземат думата.

Страница 78 от 149 ПърваПърва ... 2868767778798088128 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •