Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 76 от 82 ПърваПърва ... 26667475767778 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 751 до 760 от общо 901

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    07.11.2012
    Здравейте аз съм за първа година пчелар и вчера реших да си направя 3 отводки обаче се получи така , че поръчаните майки няма да дойдат в магазина ( Русе ) поради предполагам проблем с партидата така ми казаха ,а вече станаха 24 часа от както отделих отводките от най добрите ми семейства какво да правя положението е критично от магазина ми казаха че във вторник ще ги доставят а до тогава има още 5 дни общо 6 дни мисля че всичко ще отиде по дяволите !!!!! Моля за помощ да ги върна ли от кадето съм ги взел какво да правя ????? (((

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    Здравейте!Искам мнение дали е правилно следния вариянт за подмяна на майка;24 часа преди самата смяна,намирам самата майка и заедно с рамката на която се намира е отделям в друг кошер подхранвам я с сироп прибавям една пита празна и една рамка с основа и смятам да оставя старата майка да снася до основната ми паша (слънчоглед) или до есента и след това да я махна и да разпределя рамките по другите кошери.На осиротелия кошер кошер за когото става въпрос по рано му поставям майката след 24 часа в транспортната клетка с която е пристигнала без да отделям придружаващите пчели,защото се притеснявам при отделянето им да не направя беля с майката.Моля за мнения!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Само да нямаш агресивни кошери в района.
    Аз ако отделя така една рамка след 1, максимум 2 дни е нападнат, убит и разграбен.
    На комшията кошерите май не събират мед само го крадат.

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    24 часа са много.Ще заложат маточници и има голяма вероятност да убият майката която искаш да придадеш.Аз я поставям в осиротеното семейство на 4-5 час.Придружаващите пчели не ги махам.

На отводката която искаш да направиш със старата майка е рано да слагаш основа за изграждане веднага.Сложи и 2-3 изградени рамки и когато ги осемени,ако има паша (ако не сироп) слагай основа за градеж.
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    колеги не знам дали въпроса ми е глупав но както и от ника ми личи, аз съм начинаещ и сега се уча на тънкостите в занаята.
    Та - вчера се сдобих с един рояк на 1,5-2 рамки и сега ми се ще малко да го позасиля със захарен сироп. Попитах един възрастен пчелар какъв сироп е най - подходящ сега за подхранване, а той ме посъветва сиропа да е 1:1 дори можело 1:2 (вода захар). Към него също да добавя по една лъжица оцет и сол.
    Сега съм решил и вас да питам как е най - удачно да подхраня това рояче и какво ще кажете за съвета на възрастния пчелар. Защо се слагат оцета и солта????

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз на моите отводки и давам само вода и захар, две части вода и една захар. На ден взимат по 200гр. и за 3 дни гледам са изградили пита.
    Не виждам солта и оцета каква полза ще имат, но може и да има нещо.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Доста ще се пресолят с една лъжица сол на едно кило захар. Слагай само захар и вода.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Хубаво е и да поври малко сиропа.Това е превантивна мярка, в захарта случайно да няма накоя нежелана съставка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ
    да добавя по една лъжица оцет и сол.
    Сигурно е имал предвид, че на един казан сироп добавя по една лъжица оцет и сол.
    На литър сироп обаче оцетът не трябва да превишава 3 г (половин чаена лъжичка), а солта не трябва да е повече от 1 г.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    а въобще те за какво служат??

Страница 76 от 82 ПърваПърва ... 26667475767778 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •