Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Страница 74 от 87 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 731 до 740 от общо 864
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Само че за да постигнем тази крайна цел трябва да извървим много път и то крачка по крачка..
    Не е вярно. Светлото бъдеще е вече тук.

http://bnr.bg/horizont/post/10106865...hIhlKuPQ_oUHSI

Потребител
    Регистриран
    08.04.2012
    Пчеларски район
    Елхово
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Вече съм напълно спокоен. Отдъхнах си.

Ростислав Рашев" Поехме ангажимент да станем проводници и защитници на желанията, проблемите идеите и т.н. на председателите на дружествата, които ни гласуваха доверие, а те от своя страна на своите членове. Дано успеем да направим така, че огромна част от пчеларите сами да започнат да търсят техните дружества за да достига до министерството гласа им. Не искам да пренебрегвам настоящата група, като значима и тя за мен е един чудесен коректив."
    Рости, кой е учил география? Да речем 4ти клас? Югозападен? Милите ми те...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Помните ли фотоволтаиците и преференциалната фиксирана цена, която получиха от държавата навремето? Е, отчете се за грешка, но сключените договори за 20 години останаха и сега ги плащаме през цената на тока. И горското бяха длъжни да учредяват право на ползване за пчелини в горски територии, но и това го промениха - вече не са длъжни, само пише, че може. Ако се приемат подобни клаузи за фиксирани цени в закона за пчеларството, ще е пак от ден до пладне. Докато се установи, че изведнъж сме се сдобили с милиони кошери, чакащи за субсидии. А като как ще задължите фирмите по изкупуване на мед да го купуват на минимално определена цена, това изобщо не ми е ясно. Явно, следващия рев ще е да го изкупува задължително държавата с парите на данъкоплатците. А шкембе войводите откога разбират от пчеларство, не е ясно.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Потребител
    Регистриран
    08.04.2012
    Пчеларски район
    Елхово
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Помните ли фотоволтаиците и преференциалната фиксирана цена, която получиха от държавата навремето? Е, отчете се за грешка, но сключените договори за 20 години останаха и сега ги плащаме през цената на тока. И горското бяха длъжни да учредяват право на ползване за пчелини в горски територии, но и това го промениха - вече не са длъжни, само пише, че може. Ако се приемат подобни клаузи за фиксирани цени в закона за пчеларството, ще е пак от ден до пладне. Докато се установи, че изведнъж сме се сдобили с милиони кошери, чакащи за субсидии. А като как ще задължите фирмите по изкупуване на мед да го купуват на минимално определена цена, това изобщо не ми е ясно. Явно, следващия рев ще е да го изкупува задължително държавата с парите на данъкоплатците. А шкембе войводите откога разбират от пчеларство, не е ясно.
    На мен не ми е ясно как ти и някои други разбират от пчеларство, а същевременно сте в час със законите, програмите и т.н. Айде, лидерите са ясни... Ама Вия е.хте мамата на пчеларството. Искате нещо немислимо - да се окрупни сектора. Ехоо, няма да се случи - всеки нормален производител си е намерил нишата в пазара и тя (ако е коректен), единствено може да расте. Нъл сте много у час с Еуропата? Оти не продавате там? За пари всеки мое да реве. Аз не рева - намерил съм начина, и хич не ми дреме за това "кой кум, кой сват", ама се нервя от ситуацията, че и аз, и баща ми сме патили навремето. (лека му) Организации, дружества? Честито!!! Скоро ще ви пратя инфо относно дружествата и тЯхната дейност...... Обикновения пчелар, Член и т.н. си няма идея за какво е употребен.
    Като заключение: Не ръсете мозъци как ще се оправи пчеларството! Със сигурност няма да се оправи от вече посочените лица. Живи и здрави!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от morriddin Виж публикацията
    На мен не ми е ясно как ти и някои други разбират от пчеларство, а същевременно сте в час със законите, програмите и т.н. Айде, лидерите са ясни... Ама Вия е.хте мамата на пчеларството...
    Като заключение: Не ръсете мозъци как ще се оправи пчеларството! Със сигурност няма да се оправи от вече посочените лица. Живи и здрави!
    Е, аз пчелар още не съм станал, ако и да отглеждам пчели от 2016. Но, да използвам главата си, никой не може да ми забрани. Кой какво ще оправи, само времето ще покаже. Нека да видим какво ще стане. Една година повече или по-малко нищо няма да промени.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Потребител
    Регистриран
    08.04.2012
    Пчеларски район
    Елхово
    Напротив - една година може да е пагубна за средностатистическия пчелар (говорим за дребния такъв, със 100тина семейства), и по-малко. Главите ни са за мислене както казваш, не само да тежат. Не са и за безсмислено биене в стената. Но, тук вече ставаме конкуренти (да не кажа врагове), щото видиш ли, единият взима някакви пари от нам къде-си, с цялата си простотия и измекярство като бий фарм, еко, био и майкопроизводство и е фактор, или капацитет в бранша, а въпросния "малък", на когото цялата продукция е в пъти по-добра, е поставен в поза "партер". Та, почваме да изкупуваме продукция помежду-си??? Да спомена и дружествата: Същата картинка - председателите и близките им преебават членската маса с поне 0,20лв/кг. при уговорена продажба. И това е за "сол-ташаците", другите лапат мухи и чакат. Лошото е, че го виждат и коментират, а все така си стоят като овци на заколение в съответните дружества, биват използвани, като циганин по избори, и се надяват на светло бъдеще....
    п.п. Бах маа му, май направих цялостен анализ на сектора...
    п.п.с. За който може, или иска да чете.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от morriddin Виж публикацията
    Напротив - една година може да е пагубна за средностатистическия пчелар (говорим за дребния такъв, със 100тина семейства), и по-малко. Главите ни са за мислене както казваш, не само да тежат. Не са и за безсмислено биене в стената. Но, тук вече ставаме конкуренти (да не кажа врагове), щото видиш ли, единият взима някакви пари от нам къде-си, с цялата си простотия и измекярство като бий фарм, еко, био и майкопроизводство и е фактор, или капацитет в бранша, а въпросния "малък", на когото цялата продукция е в пъти по-добра, е поставен в поза "партер". Та, почваме да изкупуваме продукция помежду-си??? Да спомена и дружествата: Същата картинка - председателите и близките им преебават членската маса с поне 0,20лв/кг. при уговорена продажба. И това е за "сол-ташаците", другите лапат мухи и чакат. Лошото е, че го виждат и коментират, а все така си стоят като овци на заколение в съответните дружества, биват използвани, като циганин по избори, и се надяват на светло бъдеще....
    п.п. Бах маа му, май направих цялостен анализ на сектора...
    п.п.с. За който може, или иска да чете.
    Колега, явно много ви е писнало и ползвате доста неприятен изказ. Познавам председателя на вашето дружество което е единственото в област Ямбол. Сме я да твърдя че е един от най-еродираните председатели на дружества в БГ. Проблемите са адски много и ако вляза във вашата диалектика бих казал че сме в лайната от всякъде. Няма начин да излезем от тази ситуация бързо и лесно. Обвиненията за кражба при обща продажба на меда няма да коментирам, само ще кажа, че никога ама абсолютно никога няма да се заема с такава като председател на дружество.
    В отговор на статията за ВМРО и техните предложения за промяна в ЗП. Влязъл съм в контакт с предлагащите текстовете, разговаряме, има някаква чуваемост по всичко освен по това, че закон не трябва да се променя с "написани на коляно" текстове. Искам широка дискусия с колкото може повече от сектора. Искам да покажем проблемите и да се солидаризираме около решенията. За сега не се получава много добре. Ще видим на татък.

Потребител
    Регистриран
    08.04.2012
    Пчеларски район
    Елхово
    Ами, ерО(У)дирайте се малко повече, та да се уточнят проблемите в това пусто пчеларство! Когато това стане, обещавам да бъда най-ревностния ви почитател, съмишленик, или член... Засега си оставам комшия на Слънчо, но в страната на л.йната.. Дано бъда разбран правилно от повече хора!
    Живи и здрави!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Вървят сериозни сбирки с цел агитация за консолидиране на сектора. Това добре, но темите които се разискват и аргументите които се изтъкват, нещо куцат. Поредната изцепка на един от старите кримки е: Ако не се сдружите, на мен ми е лесно, аз отивам в Министерството и каквото кажа, това ще стане.
    А сега де!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Вървят сериозни сбирки с цел агитация за консолидиране на сектора. Това добре, но темите които се разискват и аргументите които се изтъкват, нещо куцат. Поредната изцепка на един от старите кримки е: Ако не се сдружите, на мен ми е лесно, аз отивам в Министерството и каквото кажа, това ще стане.
    А сега де!
    Как да я разбирам тая консолидация . Всички 17 лидера + новите се прегръщат, целуват се и избират първи между равни.

Страница 74 от 87 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •