Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 73 от 73 ПърваПърва ... 2363717273
Резултати от 721 до 730 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Николай Петров Виж публикацията
    Колко време ще "чакаш" да се оплодят?!
    То не са всички на 20 дена, това са само от отглеждач 2, другите са на 12 дена и на 7. Заложил съм още един отглеждач и като е готов бракувам ако има нещо не оплодено, то времето се оправи и каквто не се оплоди не е мал. Аз залагам отглеждач грубо през 1 седмица понеже работя сам и не мога да смогна а и така охлабвам кошерите леко полеко.

Аз четох по руски сайтове, че майката може да се оплоди до 30 дни след излюпването при неблагоприятни условия ... Но след 20-я ден вероятността да стане търтовка е много по-голяма?! 3-4 дни след оплождането пронася, като в началото може да са "неоплодени" яйца, след което се оправя!? Или с други думи един месец след излюпването на младата майка, ако има само прясно пило трябва да се изчака до запечатването му за да се провери дали е оплодена или не, но дали си заслужава чакането?! Доста голям период от време е?!
    Този пост е редактиран от Николай Петров; 24.05.2023 в 09:44.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Заложил съм над 100 майки за оплождане, вече 20 ден след излюпването и само една оплодена. Тази ще излезне ескимоска порода Обаче тези дни ще има .......
    И при мене е същото положение, вече започвам да обмислям варианта да им слагам контролни пити с открито пило, хем да видя кои точно нямат майка хем да ги предпазя от превръщането им в търтовка, макар че може да се окаже че някой имат майки, но вече е станала търтовка, абе шашаво време....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    И при мене е същото положение, вече започвам да обмислям варианта да им слагам контролни пити с открито пило, хем да видя кои точно нямат майка хем да ги предпазя от превръщането им в търтовка, макар че може да се окаже че някой имат майки, но вече е станала търтовка, абе шашаво време....
    В тия топли дни трябва вече да се оплоди всичко.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    За съжаление Друмев е прав. Справката миналата година показва, че акацията измръзна на пъпка, след което не цъфна. Тази година се очертава същата. Сърашни семейства сега, имам семейства на 15 рамки, поради топлия януари и февруари и ако пак настъпи глад ще е тегаво.
    Споко те майките пак спряха...След 3 цикъла ще чуеш"Изчезнаха пчелите от кошера,а Акацията цъфти".
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Няма спиране на майките и аз си викам в студеното време ще намлят ама не щат. Рано стартираха и има голяма сила от малда пчела и греят без проблем.

Може би си прав.Силните може и да не спрат,но искат храна,а тя струва пари...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Като имаме смъртност-зле, като имаме слаби семейства-зле, като имаме силни семейства,........... пак зле. Извинявайте, ама това ми звучи, все едно слушам/чета/ , един известен Алеков герой.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Да, това ми звучи точно като Алековия герой, който се изказва разбрал не разбрал. Когато са силни семействата и измръзне всичко тези семейства искат много храна и ако имаш много кошери са тонове захар, което е сериозен разход. Не е проблема силния кошер, прблема е гладът.
    Оплакваме нероден Петко. Все още не е измръзнало всичко/акацията/. А, ако имаме много кошери, както бихме се радвали на добри дивиденти от тях, така трябва да сме подготвени и да посрещнем лоши ситуации, евентуално. Всъщност, за 1, или за 1000, разхода е един и същ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Силните семейства ще намерят паша,само времето да позволи летеж.Молете се май да не е дъждовен.

Страница 73 от 73 ПърваПърва ... 2363717273

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •