Днес комшиите на единия пчелин ми се обадиха, че двора им изведнъж се е напълнил с пчели. Буквално за 10 мин положението станало такова че се страхуват да излязат. Веднага запалих колата и тръгнах. В ума ми се върти неприятната мисъл как ще заваря пчелина пощурал с множество ограбващи се кошери. Като пристигнах за за 2-3 секунди прекарах поглед над кошерите и за моя изненада не забрлязах нападения. Тръгнах по редовете да търся, и за моя радост нападения нямаше. За разлика от последните посещения на пчелина забелязах слаб летеж( над медец не съм виждал летеж на нито един от пчелините). Тръгнах към комшиите да видя все пак какъв е проблема. Като стигнах, какво да видя. Асмата направо ще литне. Пчелите натиснали гроздето. По думи на комшията за 10 мин както нямало пчели и станало нетърпимо. С овесен нос го посъветвах утре рано сутрин да обере асмата (ако е останало нещо) извиних се три пъти и си тръгнах. Такъв глад не е било и в същото време сиропа от подхранването което приключих бързо след като видях че не дава търсения ефект си стои незапечатан вече 20 дни