Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 73 от 159 ПърваПърва ... 2363717273747583123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 721 до 730 от общо 1589
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Днес комшиите на единия пчелин ми се обадиха, че двора им изведнъж се е напълнил с пчели. Буквално за 10 мин положението станало такова че се страхуват да излязат. Веднага запалих колата и тръгнах. В ума ми се върти неприятната мисъл как ще заваря пчелина пощурал с множество ограбващи се кошери. Като пристигнах за за 2-3 секунди прекарах поглед над кошерите и за моя изненада не забрлязах нападения. Тръгнах по редовете да търся, и за моя радост нападения нямаше. За разлика от последните посещения на пчелина забелязах слаб летеж( над медец не съм виждал летеж на нито един от пчелините). Тръгнах към комшиите да видя все пак какъв е проблема. Като стигнах, какво да видя. Асмата направо ще литне. Пчелите натиснали гроздето. По думи на комшията за 10 мин както нямало пчели и станало нетърпимо. С овесен нос го посъветвах утре рано сутрин да обере асмата (ако е останало нещо) извиних се три пъти и си тръгнах. Такъв глад не е било и в същото време сиропа от подхранването което приключих бързо след като видях че не дава търсения ефект си стои незапечатан вече 20 дни

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Асмата преди това е нападната от косери или оси .
    Пчелата налита на наренено зърно .

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Такъв глад не е било и в същото време сиропа от подхранването което приключих бързо след като видях че не дава търсения ефект си стои незапечатан вече 20 дни
    Няма и да го запечатат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Няма и да го запечатат.

Не е страшно това ако е сложил лимотузу.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Няма и да го запечатат.
    Те че няма, няма ама не го и ядът. Гладуват но не пипват запасите.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Те че няма, няма ама не го и ядът. Гладуват но не пипват запасите.
    Те че не гладуват,е още по–ясно.Защо? Ако гладуваха,щяха да изхвърлят всичкото незапечатано пило.А ти все още имаш,нали?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Те че няма, няма ама
    Мина бая време. Никой не взе отношение по този въпрос.
    Ти си професионалист.Вадиш прехраната на семейството си,заедно със съпругата си от пчелите.Затова ще те попитам–Защо няма да го запечатат?Ако не искаш тук,отговори ми на лични.Мисля,че малко го зноят,независимо че четат дебели книги и са мастити пчелари.
    Пак разлаях кучетата.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Има много фактори за да не го направят.
    - няма с какво да допълнят килйките.
    - няма восъкоотделяне
    - това е запас в границите на кълбото който те държат отворен, затоплен и готов за консумация.
    -ограничават майката но са в готовност ако се промени обстановката моментално да и освободят най-добтото място за пило.
    Може и да има други причини. Опита ме е научил че така ще си остане ако няма късна паша и не съм се замислял много, защо така предпочитат.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Има много фактори за да не го направят.
    - няма с какво да допълнят килйките.
    - няма восъкоотделяне
    - това е запас в границите на кълбото който те държат отворен, затоплен и готов за консумация.
    -ограничават майката но са в готовност ако се промени обстановката моментално да и освободят най-добтото място за пило.
    Може и да има други причини. Опита ме е научил че така ще си остане ако няма късна паша и не съм се замислял много, защо така предпочитат.
    Първите 2 отпадат автоматично.Бре..еее,то имало и един Бургазлия дето го знаел щом палчето му е нагоре.
    При тях не съществува ''няма''.Те имат винаги всичко което им е необходимо/ако ние не им го отнемем/.Восък имат из целия кошер който ние,висшите не виждаме.Имат с какво да допълнят килийките–прехвърлят по–празните в другите.Можеш да си направиш експеримент.Успех Рости! Винаги!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Суша! Вчера беше прекрасно времето и бръшляна цъвти, масово пренос на прашец от него. Храната е намаляла, дадох твърда храна! Тази зима ще доста тежка за региона ми!

Страница 73 от 159 ПърваПърва ... 2363717273747583123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •