Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 72 от 149 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 711 до 720 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Аз съм на кръстопът.Ако на въпроса ти се включат повече колеги ,ще гледам да открадна някоя идея.В другите теми за третирането есента имаше слаб интерес.
    и аз така затова питам, мислих с апихелт ама те го били спрели от производсво .Есента третирах с супер стрип и с Форбийвар ама сега пролетта се чудя

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Е те това му се вика споделяне.Не се отчайвай.Ти сподели аз на теб:Откакто излезе Варостопа ,винаги съм третирал само напролет.Миналата есен за първи път третирах с ОК по рецептата на Скутелатор.Първите години не се виждаше акар ,но напоследък лентите нещо не действат.Кумафос- разни други отрови -незам,та затова още не мога да реша какво ще ползвам.Ама както гледам ,ще направя микс от Варостоп и Варотом.При тях ако няма полза -няма и вреда.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Ами явно ще си споделяме само двамата с теб за съжаление

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да ,да.Незнам как да ги разчувстваме.Вароатозата уж голям проблем ама не се интересуват.Аве да не сме пропуснали някоя тема и затова сега да не ни е....т?Ама като сме почнали да ти кажа ,че си направих пушалка .Сухите проби минаха добре ,ама до там.Не можах да открия вярната рецепта с ОК.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Аз ще пробвам на първо четене с нафталин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Що ве ,по-добре Флайтокс.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И аз още не съм решил точно с какво да третирам. Като за начало ще почна с някави ленти докато пчелите са по компактни да се отъркат повече около тях, след това мисля с ОК и продължавам със строителната рамка и мрежестите дъна, ако има много гад, може да ползвам и тимол през годината.

Наблюдател
    Регистриран
    18.03.2014
    Пчеларски район
    Сърнена Средна гора
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    и аз така затова питам, мислих с апихелт ама те го били спрели от производсво .Есента третирах с супер стрип и с Форбийвар ама сега пролетта се чудя
    Относно апихелт ще кажа не видях резултат както при суперстрипс!Това може да е причина да бъде спрян!Или аз греша!Понеже апихелт ползвах миналата пролет, а преди това в края на лятото суперстрипс и есента перицин!И така в зимата пчелите ми влязоха с минимизирано количество акари!

Наблюдател
    Регистриран
    18.03.2014
    Пчеларски район
    Сърнена Средна гора
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е те това му се вика споделяне.Не се отчайвай.Ти сподели аз на теб:Откакто излезе Варостопа ,винаги съм третирал само напролет.Миналата есен за първи път третирах с ОК по рецептата на Скутелатор.Първите години не се виждаше акар ,но напоследък лентите нещо не действат.Кумафос- разни други отрови -незам,та затова още не мога да реша какво ще ползвам.Ама както гледам ,ще направя микс от Варостоп и Варотом.При тях ако няма полза -няма и вреда.
    Сляпото доверие във Варостопа беше причина много пчелни семейства да загинат предните 2 години!За послено го ползвах 2012г.!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    bari, аз предлагам когато коментирате кой с какво е третирал от тук нататък да се споменава единствено международното име на препарата или пък в краен случай поставена в скоби и търговската марка.

Ето за пример как би трябвало да звучи твоя коментар:

Относно (тау-) Флувалинат (апихелт) ще кажа не видях резултат както при Кумафос (суперстрипс)!Това може да е причина да бъде спрян!Или аз греша! Понеже (тау-) Флувалинат (апихелт) ползвах миналата пролет, а преди това в края на лятото Кумафос (суперстрипс) и есента Кумафос (перицин)! И така в зимата пчелите ми влязоха с минимизирано количество акари!
    Сляпото доверие във Флуметрина (Варостопа) беше причина много пчелни семейства да загинат предните 2 години!За послено го ползвах 2012г.!
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 72 от 149 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •