Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 72 от 91 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 711 до 720 от общо 901
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Генов
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    Отводката в същия пчелин ли е населена,и колко пити си извадил от кошера от който си я правил?
    Да отводкота е в същия пчелин ,а извадих три пити с пило от един кошер,който е силен, защото беше изпълнил и десетте междурамия в плодника с пчела и всичко бе изпълнено с пило мед и прашец.На тяхно място сложих две рамки с основи и една изградена .Магазина му беше доста натежал и даже в две от среднити пити вече запечатваха.
    Сега си мисля ,че избързах с отводката и се притеснявам да не съм объркал съвсем нещата ако съм пренесъл и майката в отводката! Та за това питам ако е така да предприема подходящите действия.
    За успокоение ще ти кажа следното,ако майката е в новия кощер е по-добре,защото в другия условита за създаване на нова майка са мн.по-добри,след петото денонощие от това което си сатворил ще видиш къде са заложили маточници и ще унищожиш тези които са запечатани,и не мисли много колко мед ще извадиш от тези кошери ,нищо фатално не си направил
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Колкото и да им помагаме те в повечето случаи пак се оправят сами :D Това най-много им харесвам на пчелите.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от николай82_07
    То за приходите е така,че не се увеличават.Друг е проблема,че работата не ми позволява да ги увеличавам понеже повече кошери по-голяма занимавка.Иначе благодаря за отговорите.Имам още едно питане!Ако по време на медосбора убия майките какво ще се случи по-нататък?
    Най-много до втората зима ще останеш без кошери.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    То за приходите е така,че не се увеличават.Друг е проблема,че работата не ми позволява да ги увеличавам понеже повече кошери по-голяма занимавка.Иначе благодаря за отговорите.Имам още едно питане!Ако по време на медосбора убия майките какво ще се случи по-нататък?
    Най-много до втората пролет да останеш с празни кошери

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    туй за майките го четох в един вестник,така практикувал някакъв господин по време на медосбора и увеличавал продуктивността.а за нови то е ясно,че ще създадът нови
    Я пак прочети, да не пише че ограничава майката а не да я убива.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Много благодаря за съветите колеги!
    Ангел , за това което ме съветваш не успях да си обясна идеята точно каква е .Поставянето на отводката пред основния кошер цели част от летящата пчела да влиза в отводката ,за да я снабдява с прашец,вода и тн. ли? А когато цъфне липата я оставям да си пълни магазина на стария кошер.
    Да допълня ,че и основния кошер и отводката ще храня през ден ,а на отводката съм сложил и сръбска пита с прашец.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Убивайки майката правиш голяма глупост. Вярно от тази паша ще изкараш малко повече мед, но за следващата паша няма да имаш пчели. Почти един месец е периода в който новата майка ще започне да пронася, но докато влезне в кондиция ще отнеме и още време. Време, в което старата пчела значително ще намалее, а нова няма от къде да дойде. Така на есен вместо силни семейства, които да са си събрали запаси за зимуване ще имаш едни сравнително слаби семейства,а запасите ще трябва ти да им ги осигуриш. Ако искаш да предизвикаш самосмяна на майката това е друг въпрос. Така хем си подменят майката, хем до пронасянето на новата, та даже и малко след това имаш кой да създава пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    А защо просто не минеш на ЛР. Няма да съжаляваш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    При мен акацията изкара 3 дни и пожълта-прегоря.

Потребител
    Регистриран
    29.12.2011
    Отговорът на Лалов е несериозен. Поне ми се ще да не го мисли сериозно, а просто да се прави на майтапчия.
    Коментара на Димитър Бонев няма да коментирам, защото е малко тънкообиден и може да се получи голяма “какофония”.
    Има цялостни методи за отглеждане на пчели, които се основават на ежегодна подмяна на пчелната майка и произвеждане на свищева такава. Прочети за метода на кемеровската опитна станция- така наречения кемеровски метод.
    Имаш 10 кошера, направи опит с няколко от тях и ще имаш верен отговор, получен на базата на собствен опит. А това е безценно!
    Успех.

Страница 72 от 91 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •