Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 71 от 127 ПърваПърва ... 2161697071727381121 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 701 до 710 от общо 1262
    Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Че, то преди 15 години и нашата минимална работна заплата беше под 70 лева, при долар около 2 лева, за какво говорим?!? Но, ми си струва че тогава живеехме по-добре от сега, дали защото всичко беше по-евтино, или пък ние по-млади...?!?

http://bg.m.wikipedia.org/wiki/Миним...заплата

http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...hly_exr_bg.xls
    Не знам на каква възраст си бил преди 15 години Искрене , но не споделям твоите усещания. Нещата са се променили много и то в положителна посока. Според мен очакванията ни са били по големи и това създава усещане на неудволетвареност. Но това е поради политиците , които в крайна сметка ние избираме / и заслужаваме/. Разбира се тези усещания са индивидуални . Аз не искам да се вращам в онези времена. Скоро ми попаднаха вестници от тогава.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Ами Дамян е прав намерете докладите на Апимондия за състоянието и развитието на пчеларството в света. Ако преди 15 години сме били някъде в "златната среда" то през 2013 ни наредиха до страни като Замбия, Нигерия и т.н. Миналата година се смъкнахме до страни като Непал и Афганистан или никакво развитие на сектора от десетилетия. Дори Афганистан ще ни изпревари в близките години понеже неправителствени организации наливат милиони долари за развитието на пчеларството там - като се започне от курсове по пчеларство и се стигне до изграждане на пчеларски ферми... в страни от третия свят се подменят кошери на всеки 3-5 години а ние се гордееем че ползваме 30-40 годишни кошери и не сме дали и стотинка на алчните търговци...
    Има програми които отпускат десетки хиляди евро или долари при това безвъзмездно или с 0 % лихва за развитието на пчеларството в тези страни и те наистина ги ползват по предназначение наскоро гледах клип на пчеларска ферма от някаква африканска държава ами може да ходят голи и боси и да се "катерят по дърветата" ама имат модерен цех и техника дето само си мечтая някой ден да имам...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Какви очаквания бяха само.Сещам се за хора ,които като разбраха ,че няма да карат мерцедеси ,веднага заплакаха за Тато.Е вярно и преди имаше хора ,които бяха добре ,и сега има такива.Сега спред мен ,всеки има много по-големи възможноти.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Основен закон на "българския комунизъм"- "Който , както се уреди!".
    Основен закон на "българската демокрация"-"Който, както се е уредил!"
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Гледай ти какви работи се случвали в Бг-то, пък гласност никаква...

http://www.bgrsbee.eu/BG_News.html

Някой да е ходил, нещо да сме изтървали?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Три дни яли ,пили и се веселили.Браво на ,който го може.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Какви очаквания бяха само.Сещам се за хора ,които като разбраха ,че няма да карат мерцедеси ,веднага заплакаха за Тато.Е вярно и преди имаше хора ,които бяха добре ,и сега има такива.Сега спред мен ,всеки има много по-големи възможноти.
    И това са възможност
    Аз съм българче! Не мога,
    без ракия да живея.
    Искам да съм като Ботев,
    но да пиша не умея.
    Аз съм българче свободно,...
    над закона аз живея.
    Всичко българско и родно
    ще продам, ако успея.
    Аз съм българче и расна,
    в дни на преход, в мътно време.
    Син съм на земя прекрасна:
    „Хайде да я окрадеме!”
    Аз съм българче и зная -
    таз земя е най-прекрасна,
    Имам ли пари и връзки
    в обществото ще израстна.
    Аз съм българче обичам,
    наште планини зелени
    Във боклук да се зария –
    първа радост е за мене
    .
    Аз съм българче и силна
    майка мене е родила;
    Ям лекарства и ваксини -
    ще живея сто години.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Не знам на каква възраст си бил преди 15 години Искрене , но не споделям твоите усещания. Нещата са се променили много и то в положителна посока. Според мен очакванията ни са били по големи и това създава усещане на неудволетвареност. Но това е поради политиците , които в крайна сметка ние избираме / и заслужаваме/. Разбира се тези усещания са индивидуални . Аз не искам да се вращам в онези времена. Скоро ми попаднаха вестници от тогава.
    И какво се е променило в положителна посока?!?

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Затова казах че усещането е субективно. Аз намирам много неща с които ти навярно няма да си съгласен. Може би защото аз по природа песимист и съм със малки очаквания.
    Например аз живея в Пловдив и от тогава до сега града ни се промени много. Преди 10 години никой не смеше да говори за лекарски грешки. До не говорим че тогава вилнееха борчески групировки и полицаите си натискаха парцалите когато чуеха за тях.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Просто трябва да се учим от историята, и да се стремим да не допускаме грешките, които са направили тези преди нас.
    Каквото и да се говори страната ни се е променила много след 1989год. Ние също. Доста грешки се допуснаха също. За съжаление доста се и повтарят.

Въпреки всичко, надеждата умира последна. Надявам се да съм жив когато дойде онова "СВЕТЛО БЪДЕЩЕ" ама нада ли.

Поздрави, Г. Георгиев

Страница 71 от 127 ПърваПърва ... 2161697071727381121 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •