Тук ще се пишат всички мнения свързани с ЛР кошери.
Тук ще се пишат всички мнения свързани с ЛР кошери.
Уважаеми пчелари! Работи ли някой с кошера на Гърдев (кошер 1300 г.България)? Моля, споделете опита си този кошер или технологията на създателя му - известния пчелар от Пловдив - Георги Николов Гърдев(за съжаление вече покойник)
Working....
Колега,ако имаш възможност изнамери в-к"ПЧЕЛИ" бр.5 от 2003г.Там е описан кошерът и начинът на работа.
Нямам представа как мога да го намеряЩе бъда много благодарен, ако някой има възможност да го пусне във форума!!!
Имам информация, че един от пчеларите на България - Костадин Якофов от Пловдив също работи с този кошер с изключителен успех. В България май само пчеларите от Пловдив го използват и имат опит с него.
Колега,ето нещо с което мога да ти помогна и дано ти е от полза.Виж тук
Колеги от тази препратка не ми стана ясно какво се добавя в сиропа и по колко. Ето цитата от статията:
"2. Храненето със сироп е в съотношение 1:1, по 200-250 мл на ден или два пъти седмично по 700-1000 мл. На всеки литър сироп се дават по 1000 гама витамин В12 или едно драже ундевит (или друг комбиниран витамин - пентовид, витарал, фармавит). ГОЛ СИРОП НЕ СЕ ДАВА!!! СИРОПЪТ НЕ СЕ ВАРИ!!!"
Въпросът ми е като отида в аптеката какъв витамин да взема за добавка към захарния сироп, в каква разфасовка и по колко се слага на един литър сироп? Защото в цитата пише по 1000 грама витамин В12, но явно е грешка.
Предварително благодаря зя споделения опит.
Предполагам колегата е имал в предвид инжекционен разтвор с името МИЛГАМА.В състава си съдържа витамини от групата В. Възможно е и аз да не съм разбрал замисъла.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Благодаря! Сега вече е ясно.
Много благодаря!!! Това е единствената публикация, която съм срещал и я имам!!! Все пак - още веднъж благодаря за отзивчивостта!
Даже, ако Ви прави впечатление - най-отдолу пише следва. И това СЛЕДВА го търсих - никъде го няма!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))