" Може да решава, тоя който има пари, бе! Ти немаш пари. Какво ще ми решаваш...?..." Казваше един друг наш...
" Може да решава, тоя който има пари, бе! Ти немаш пари. Какво ще ми решаваш...?..." Казваше един друг наш...
https://m.dnes.bg/obshtestvo/2023/09...est.582967/amp
Евала, ашколсум, аферим, они ни тровят, ние ще ги подкрепяме - и господ да слезе няма да може да помогне на българския пчелар.
Протеста не е на за никаво зърно, не слушайте новините, там ще ви излъжат. Протестират всички земеделци, включително и пчелари, като нашите искания са за спасение на сектора, защото умираме. Заради такива който само плюват пред компютъра стигнахме дъното. Протестираме защото искаме да се храним със истинска храна, искаме бъдеще за децата си. Срамота!
Този пост е редактиран от Nik_m; 19.09.2023 в 04:31.
Аз задавам някои въпроси не само по тази тема, има и една друга за майкопроизводството и някак си удобно не се получава никаква дискусия. Когато нямаш аргументи, няма и дискусия. Сега тоя човек го питаме за какво протестира, но той не отговаря. Или не го счита за нужно да ни обясни или не знае, това е ... А аз какво да кажа като се осигурявам на максималния праг, и не само че не получавам нищо от държавата и когато ми се наложи, а и трябва постоянно да гледам хора които искат да взимат от данъците (моите пари) че да им помага държавата. Коя е тая държава а ? Някой да обясни.
Защото в България сме 2 милиона работещи, 2 милиона пенсионери и малко повече и 2 милиона ученици ..... Ай сега кажете ми в тази държава кой какви пари внася като данъци, за да може всеки да мрънка че "държавата" му е длъжна. Нека да извадим тефтерите и да видим колко хора и фирми се осигуряват на максималния праг. И тогава някои неща ще лъснат.
И зърнарите, както ги наричате и властниците ни, са надвесени над една твърде малка част от лъвската плячка. Украйна е един от най-големите износители на зърно в света. Но там са намесени огромни интереси и се водят битки, от които до нас достига само отзвук. След отпадането на мораториума върху продажбата на земеделска земя, бързо-бързо, голяма част от земята стана притежание на чуждестранни компании, предимно американски и китайски... Какво да говорим...
А държавната ни политика е такава, че в уравнението няма място за дребни производители, било то производители на зърно, зеленчуци, мед, месо, мляко и пр.
Та, Калояне, хората са длъжни толкова на държавата, колкото и тя на тях. Хубаво е да си плащаш данъци, осигуровки, т.н., но трябва да получаваш адекватно отношение срещу това. Аз си плащам данък "смет", но контейнерите преливат, плащам винетка и карам по знаем какви пътища, да не говорим за снегопочестване. Плащам здравни осигуровки, но... ...
Баща ми с четиридесет и пет години тр. стаж, осигуровки т.н., почина пред бърза помощ, докато лекарите си пиеха кафето вътре. Така че...
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))