Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 70 от 683 ПърваПърва ... 2060686970717280120170570 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 691 до 700 от общо 6828
    Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Здравейте,
    аз имам също питане.Казуса е следният:
    При преминаването от ДБ към МК на 13 кошера с рязане на рамките се сдобих с много(за мен) восъчни остатъци от питите.Искам да ги стопя и обменя за основи.Но,нямам восъкотопилка. Никаква.
    Моля за предложения как да стопя восъка.Разполагам с казан за варене на буркани и два дни отпуск.Мислех си за следният вариант- в казана да се сложат 10-15 см вода,а остатъците от питите да се сложат в метална мрежа(рабицова например), която да "виси" над водата,и казана да се покрие с дървена плоскост. Така отделената пара ще стопи восъка,който ще се оттече във водата.След това прецеждане и готово.
    Ако някой има по-добра идея-моля да я сподели.
    Благодаря предварително.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Най лесния начин,слагаш остатъците в зеблов чувал и го връзваш.Затискаш с един камък чувала откъм завързаното в казана и наливаш казана с вода.Вариш,като на дъното на казана може да се сложи нещо така че огъня да не стопи чувала който е опрян в дъното.След като се свари восъка излиза на повърхноста а боклуците остават в чувала.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Единият ми кошер от 10тина дни пчелите стоят на прелката и се теглят за краката. Ето така изглежда прелкатаЩракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCI0031.jpg
Прегледи:      259
Размер:	221.4 KB
ID:	1086
    Преди 3 дни сложих 2 плочки екостоп и днес като отидох гледам на дъното товаЩракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCI0028.jpg
Прегледи:      260
Размер:	182.3 KB
ID:	1087
    Кошера е само на 1 корпус при прегледа имаше 4пити с пило и 9 с пчели.
    Цял ден изнасят ларви като някой от тях са почти пчели и мърдат с крака.
    Погледнах дъната на и на другите кошери при рях няма нищо. Миля си ако е простудено ще има и при другите а другите имаха даже повече пило когато ги гледах.
    Каква е причината за това?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Причината според мен е от плочките Екостоп. Изхвърлянето на пило е характерно когато се предозита при третиране с тимол.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Единият ми кошер от 10тина дни пчелите стоят на прелката и се теглят за краката. Ето така изглежда прелкатаЩракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCI0031.jpg
Прегледи:      259
Размер:	221.4 KB
ID:	1086
    Преди 3 дни сложих 2 плочки екостоп и днес като отидох гледам на дъното товаЩракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCI0028.jpg
Прегледи:      260
Размер:	182.3 KB
ID:	1087
    Кошера е само на 1 корпус при прегледа имаше 4пити с пило и 9 с пчели.
    Цял ден изнасят ларви като някой от тях са почти пчели и мърдат с крака.
    Погледнах дъната на и на другите кошери при рях няма нищо. Миля си ако е простудено ще има и при другите а другите имаха даже повече пило когато ги гледах.
    Каква е причината за това?
    Двете снимки на един и същи кошер ли са?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да, само че на 2рата съм извадил дъното.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Причината според мен е от плочките Екостоп. Изхвърлянето на пило е характерно когато се предозита при третиране с тимол.
    Добре, е ми останаха от есента само 2 плочки, но и тогава слагах по 2 на същото семейство и нямаше проблеми.
    Между другото по дъното видях 5 акара, това много ли е?

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Да, само че на 2рата съм извадил дъното.
    Според мен семейството е нападнато,доста си отворил прелката,сигурно си отворил и горна прелка.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Според мен семейството е нападнато,доста си отворил прелката,сигурно си отворил и горна прелка.
    Колега ти кои снимки гледаш?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Не е нападнат.
    Къде ги видя тези отворени прелки не знам.

Страница 70 от 683 ПърваПърва ... 2060686970717280120170570 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •