Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 70 от 91 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 691 до 700 от общо 901
    Наблюдател
    Регистриран
    25.01.2013
    аз няма да режа рамки или да отслабвам отводката ,ще има само надграждане под рамките ,, транспортни разходи минимални , близо до мен са ,

Наблюдател
    Регистриран
    13.05.2013

Какво се прави?

как да постъпя когато не искам да увеличавам пчелина,например имам 10-на кошера и ми са достатъчни.как се процедира

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    При мен е същото положението, кошерите ми са в акациева гора, на 500 метра започва друга, но мед няма. То не се усеща аромат. Май наистина за това, че няма влага, при мен не е валяло от месец.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Здравейте колеги,
    в Неделя направих отводка но ме тормози мисълта ,че с рамките с пило, който пренесох е възможно да не съм видял майката и тя да е отишла в отводката. Та ще ми се да попитам по-опитните пчелари как да процедирам ако сега в четвъртък ,като направя прегледа се окаже ,че маточници са заложени не където трябва?
    Поздрави!

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Гледаш си 10-те семейства,като се опитваш да не допускаш роене и си вадиш меда.Ако все пак някое реши да се рои,правиш отводки и ги продаваш.Когато не увеличаваш бройката на семействата в пчелина,по лесно се подменя инвентара и рамките,по-малко са финансовите разходи,но по-малко са и приходите,така че прецени сам.Успех...
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево

Re: въпрос

Цитат Първоначално публикувано от kaloyan_ivanov
    понеже в моя район няма много свободни отводки ДБ, , ще се замотам ли ако си поръчам многокорпусни и ги заселя в ДБ и постепенно да ги подменя....
    Няма да се замоташ
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Отводката в същия пчелин ли е населена,и колко пити си извадил от кошера от който си я правил?
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Каква паша имаш в момента и каква следва?

Препоръката на потомствен грамотен капацитет като д-р Грънчаров е да правиш отводки със старата майка около акациевата паша (той предлага преди нея, за да увеличиш броя на носачките за сметка на отглеждащите пило), които отводки есенно време да придаваш към основните, за да зазимиш наистина силни готови за всяко предизвикателство семейства. Отводкатая не събира мед но генерира пчели, които са ти важни зимата. Допълнително, тези пчели са отгледани в по-благоприятни условия и са по-витални, от късноесенното пило, отгледано в резултат на късноесенно стимулиращо и друго хранене.

Мнение което не бива да се подминава с лека ръка.
    "Спокойствие и само спокойствие" - Карлсон който живее на покрива.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    Отводката в същия пчелин ли е населена,и колко пити си извадил от кошера от който си я правил?
    Да отводкота е в същия пчелин ,а извадих три пити с пило от един кошер,който е силен, защото беше изпълнил и десетте междурамия в плодника с пчела и всичко бе изпълнено с пило мед и прашец.На тяхно място сложих две рамки с основи и една изградена .Магазина му беше доста натежал и даже в две от среднити пити вече запечатваха.
    Сега си мисля ,че избързах с отводката и се притеснявам да не съм объркал съвсем нещата ако съм пренесъл и майката в отводката! Та за това питам ако е така да предприема подходящите действия.

Страница 70 от 91 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •