Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567
Резултати от 61 до 68 от общо 68
    Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Колеги, мисля, че тук е мястото да споделите за една от най-масово използваните системи кошери в занаята (ДБ), на младите пчелари как да се използват правилно входовете на кошера. Имате ли си някакви свои си тънкости? Кога и как се ползва долния вход на кошера и кога и как горния такъв? И всичко, което се сетите по темата. Пуснах подобна тема, понеже малко се пренебрегва като че ли тази тънкост с входовете. А не смятам, че млад колега може да се справи без да е наясно с това как да ползва входовете.

P.S. За сега не се наемам да давам мнение, понеже съм от 2 години в бранша и аз самият още уча и нека не бъркам младите ни колеги. Който се чувства подготвен по темата нека помогне.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Малко не си оцелил темата, още в първият ми пост съм написал че съм се ориентирал към ЛР системата, другото което е ДБ системата във всички напреднали държави почти е изчезнала а и в България вече все повече пчелари се отказват от нея.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Системата на пчеларстване не се определя от напредъка на дадена държава, а от пчелната паша!
    Всеки пчелар трябва да знае каква паша има в своя район и на по пашата да избере система за пчеларстване!!!
    По убост се купува само булка при циганите wink;

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    в случая като за Бг, са: 2-3 къси периода на земеделска паша, целогодишна от полски и горски плевелни растения и мановата, тва като усреднено ниво....системите за ползване на кошерите са лични, ма и те са на според зависи.......
    .....не можеш да си нарапаш тръвни насред слънчогледа или рапицата!!!!!
    ...всъщност може, малко ли дивотии сме виждали....

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m
    Малко не си оцелил темата, още в първият ми пост съм написал че съм се ориентирал към ЛР системата, другото което е ДБ системата във всички напреднали държави почти е изчезнала а и в България вече все повече пчелари се отказват от нея.
    Просто включих предложението си към вече започнатата тема. Смятам, че има място тук. Ако вземем за всяко питане теми да отваряме нови теми... Ама хайде, както и да е. Пък и виждам, че с такава увереност заклейми ДБ, че чак и аз ще взема да си сменя кошерите Със здраве. И скоро очаквам да виждам постове от теб само в разделите за напредналите пчелари.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Всеки си избира сам системата, не знам къде видял че те карам да си сменяш кошерите.
    Само написах че си допуснал грешка, ДБ не е най - масовата система.
    Иначе за другото ще се радвам скоро да пиша в раздела за напреднали пчелари, но за съжаление няма да стане

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Pchelaar, много наместо си питаш, ма за съжаление нема кой да ти отговори.....един колега тука у форума има подпис: 1000 пчелари-1000 начина на пчеларстване! огледай около теб по-големите пчелини как работят и натам се ориентирай!

....а за останалото, готови отговори не давам....четете !!!!

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Румен Димитров
    Pchelaar, много наместо си питаш, ма за съжаление нема кой да ти отговори.....един колега тука у форума има подпис: 1000 пчелари-1000 начина на пчеларстване! огледай около теб по-големите пчелини как работят и натам се ориентирай!

....а за останалото, готови отговори не давам....четете !!!!
    Аз така или иначе не питам за себе си. Просто разгледах тази и другите теми за начинаещи. Реших, че можем да дадем някой и друг съвет на току-що прохождащи в занаята. Та нали това е целта на темата тук?

Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •