Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 422 ПърваПърва ... 567891757107 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 4217
    Наблюдател
    Регистриран
    31.12.2010
    Бая работи прочетох и отговор не намерих третирал съм в периода от 15август (сложих ленти ) до20 септември (извадих лентите от кошера)не мисля че проблема е в периода .

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Колегите, които слагат варостоп, да кажат по колко ленти на колко рамки слагат. Аз вече доста време не слагам, но по спомени, слагагала съм по една лента на две рамки, или 4-5 ленти на семейство.
    Какво пише в упътването?

Потребител
    Регистриран
    16.04.2012
    Цитат Първоначално публикувано от dunsho78
    Бая работи прочетох и отговор не намерих третирал съм в периода от 15август (сложих ленти ) до20 септември (извадих лентите от кошера)не мисля че проблема е в периода .
    Аз също слагам лентите в началото на август и според мен не си закъснял с поставянето на лентите и 3бр.са достатъчни за силно семейство- може да са били силно опаразитени и това да е причината.
    Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    А може и химикалът в лентите да не е подействал и това да е причината.

Цитат Първоначално публикувано от iris
    Колегите, които слагат варостоп, да кажат по колко ленти на колко рамки слагат. Аз вече доста време не слагам, но по спомени, слагагала съм по една лента на две рамки, или 4-5 ленти на семейство.
    Какво пише в упътването?
    Това го пишеше на упътването до преди няколко години. Сега упътването е малко по различно. Явно препарата с станал "по-качествен" според производителя. Иначе и аз от години не го ползвам.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Три години слагам само варостоп,но винаги вземам прясна партида!По принцип производителя всяка година променя действащото вещество.На силните с-ва слагам по три ленти,а на средните по две-както пише в упътването!След всичко което чета тук във форума относно ОК,перицин,тимол и т.н.,края на октомври прегледах много внимателно пет с-ва и не открих абсолютно нищо!В моя район е голяма рядкост да има пило след 20.09.Винаги ги слагаме първата десетдевка на август и ги вадим около 20.09.В района сме няколко пчелина и винаги третираме по едно и също време!
    1000 пчелари - 1000 технологии

Цитат Първоначално публикувано от Пламен Ганев
    Три години слагам само варостоп,но винаги вземам прясна партида!По принцип производителя всяка година променя действащото вещество.На силните с-ва слагам по три ленти,а на средните по две-както пише в упътването!След всичко което чета тук във форума относно ОК,перицин,тимол и т.н.,края на октомври прегледах много внимателно пет с-ва и не открих абсолютно нищо!В моя район е голяма рядкост да има пило след 20.09.Винаги ги слагаме първата десетдевка на август и ги вадим около 20.09.В района сме няколко пчелина и винаги третираме по едно и също време!
    Е в това е разковничето.

Потребител
    Регистриран
    22.01.2012
    Вчера 25.11.2012 бях при кошерчетата, Какво да кажа облитат се температурата беше 12 градуса, облачно време. Това топло време ме притеснява малко !

Потребител
    Регистриран
    23.06.2012
    Аз съм сложил на моите по 2 ленти (през 3 рамки) Марката е някаква сръбска опаковката беше бяло и оранжево. Не съм ги махал откакто съм ги сложил и не смятам да ги махам. За момента всичко при мен е окей.
    п.с. сложих ги началото на септември.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Днес при нас времето беше чудесно и реших да погледна в няколко кошера. Все още си имат много мед и нявярно затова са си хапнали питките на 1/4.
    В единия кошер,който прави самосмяна Август,и при зазимяването си беше с двете майки установих,че майките са си още двечките,стоят си през една пита.
    Възможно ли е младата майка да не е успяла да се оплоди и затова пчелите ги търпят още двете? Иначе пило си имаше.

Страница 7 от 422 ПърваПърва ... 567891757107 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •