Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 35 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 347
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Значи истината е в това да се разбере разликата между храненето за стимулиране и храненето за спасяване на семейството от смърт. Пчелите правят нещата, водейки се от инстинктите си, а ние хората правим нещата - мислейки. Трябва да мислим какво правим, съобразявайки се с целите си, с климатичните условия и с още хиляди неща.....
    И в този ред на мисли,наблегнете като четете между редовете на кошерите си,и по-малко в редовете на поредното издание,цитат или книга.П.П нищо лично Евгени просто завърших мисалта си от по горния пост на Бучи59
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Мисля, че е тук мястото да попитам следният въпрос. Днес си купих готова от храна АПИТОМ, едва когато се прибрах видях, че датата на производство е 02.2012 год., срок на годност 1 година. Искам да ви попитам мога ли да им дам от нея след 10-15. януари, притеснява ме, че им изтича срока на годност февруари месец.

Колега ще ти отговоря с коментара си от пчеларската група че там може да не си го видял. Няма да имаш никакъв проблем до колкото съм запознат няма нищо което да се развали а и тя си годна до февруари 2013 и ти като е сложиш началото на февруари за 20-тина дни са е опапали. Така че успех
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Наистина в горе посочената храна за пчели няма какво да се развали,НО ЗАЩО ТОГАВА ИМА СРОК НА ГОДНОСТ ?!?!?!Отговора е,че след посочения период за годност в храната настъпват промени които затрудняват усвояването и от пчелите.Такива промени са появяването на груби кристали,разпад на витамини,връщането на глюкозата и фруктозата отново в захароза,разпад на лечебни вещества ако има такива и др.За успокоение на колегата бих добавил,че тези промени са бавни,освен това производителите се застраховат като посочват по малък срок на годност отколкото в действителност ,така,че един-два месеца не са от значение,освен ако храната не е била съхранявана на много топло което би ускорило горепосочените процеси.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз подхраних част от семействата си с Апифонда, с цяла питка - 2.5 кг.
    Направих и две клипчета, които прилагам:

http://vbox7.com/play:4706f5bfcc
    http://vbox7.com/play:ae22a0bac4
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    09.12.2012
    кога ги подхрани колега

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    30 декември, но само тези които бяха захапали покривната табла.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    В този случай (с наилона отгоре) за ДБ с изцяло мрежесто дъно и 4см. чекмедже под него каква част от дъното препоръчвате да е открито в следващите няколко месеца от зимата?

Тази година реших да са така и наистина е много удобно, поне за сега съм с такива впечатления, но се замислих как трябха да е дъното при тази задържана влага.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

Потребител
    Регистриран
    27.04.2011
    за мен апифионда не е добра -мед -или питки с пудра и мед -от личен опит wink;

Колега какво имаш предвид не е добра. Би ли се обосновал освен че предпочиташ да с питки собствено производство
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Страница 7 от 35 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •