Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 15 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 149
    Цитат Първоначално публикувано от Зарко
    Вчера ходих до пчелина и гледам 7-8 пчелояда летят над него. Още колко крякаха в гората нямам идея. През живота си не съм виждал такова животно на село, сега от къде се взеха? Отивам за съчми, а комшията е ловец и като се появи ще го моля за помощ. Изобщо не ме интересува защитени ли са или не са. Гадове мръсни... next_mad;
    аз мисля че откакто натура 2000 влезе в сила от тогава започна тяхната масова популация, със змиите е същия проблем.Тук в селото започнаха да влизат по къщите, аз се смеех на другите докато баща ми не утрепа един смок в мазето.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов

Болести и неприятели по пчелите

Предполагам,че това чудовище е пчелния вълк? Докато обикалях край пчелите го забелязах и в кратък двубой той се прости с живота, а аз отнесох едно ужилване.
    Сега ръката ми е като боксова ръкавицаjavascript:emoticon('')

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    По принцип пчелоядите летят из полето и там се хранят с пчели. Сега в това лошо време пчелите почти не излитат или ако излитат правят малък облет, което примамва пчелоядите в населените места и около кошерите. Особено опасно е това време, защото на практика пчелоядите стоят на пчелина и чакат, каквото излети това забърсват, освен другото, сега е време и за оплождане на майки, така, че ако имате такива гадове и някаква въздушна пушчица, не е лошо да я простреляте и отстреляте нещо шарено!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево

Re: Болести и неприятели по пчелите

Цитат Първоначално публикувано от simo
    Предполагам,че това чудовище е пчелния вълк? Докато обикалях край пчелите го забелязах и в кратък двубой той се прости с живота, а аз отнесох едно ужилване.
    Аааабе Симо,чак стъклото на часовника ти е напукал този стършел :D :D :D
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012

Точно това е пчелен вълк и най-вероятно имаш гнездо наблизо.Много са опасни и агресивни-внимавай!!!
    1000 пчелари - 1000 технологии

Наблюдател
    Регистриран
    06.08.2011

било е голяма битка войната на титаните

Потребител
    Регистриран
    22.01.2012

ПЧЕЛОЯДИ

Здравейте колеги. Тези птички ги има на ята около пчелина ми, а сега трябва да излизат майките на оплождане. Имате ли идея как да се справя с тях без да си копувам въздушна пушка все пак не мисля че като избия 10-20 ще си реша проблема

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Абе хора, ровете из форума от време на време и ще намерите всеки път готови отговори на въпросите си още преди да сте ги задали....... : http://pchelari.com/forum/viewtopic....683&highlight=

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Пеперуда"Мъртвешка глава(лат. Acherontia atropos)".Похапва медец, ако и се удаде 5—15 г.наведнъж.Поради малката си численост не представлява сериозна опастност.http://ru.wikipedia.org/wiki/Мёртвая_голова_(бабочка).В руската версия пише повече, затова давам тоя линк.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Потребител
    Регистриран
    17.01.2012

ято с пчелояди пчелояди- помощ

Колеги, нападнаха ме ято пчелояди.С пушката убивам по 2-3, но те са стотици. Дайте съвет как да се избавя от тези птици!

Страница 7 от 15 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •