Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 80
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Бандит Виж публикацията
    Колеги да попитам само нещо , като по опитни . Съседа има около 30 кошера на разстояние 70 м , това проблем ли е ?? Днес дядо ми ме пита абе няма ли да се бият (интересно твърдение ) как бихте коментирали ? Благодаря предварително.
    Ей, Бандит. Те и на 7 см. да са един от друг пак няма да се бият.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Колеги да попитам само нещо , като по опитни . Съседа има около 30 кошера на разстояние 70 м , това проблем ли е ?? Днес дядо ми ме пита абе няма ли да се бият (интересно твърдение ) как бихте коментирали ? Благодаря предварително.
    Недей да си мислиш че като направиш пчелин ще са една общност а на съседа друга.И ще воюват помежду си.Пчелите по принцип са демократични същества (европеиди) стига да има паша но ако няма тръгват на джихад и кошерите които не пазят свободата си и меда ще бъдат смачкани от тези които мечтаят за тирания и мед (тираните са активни и волеви и ще посветят живота си на тази цел) без значение дали са от твоя или на съседа пчелин.Въпроса е кой пчелин е по близко до пашата в него ще налитат пчелите от пчелина по назад.

Автор
    Регистриран
    04.02.2016
    Пчеларски район
    ЯМБОЛСКО
    Един вид , след като моите пчели като са по близо с 70 м да очаквам налитания ?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Е възможно е да се заблуди някоя и да ти дойде на гости. А иначе споко, те си знаят адреса на който живеят.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ще очакваш трънки. Кой го е доказал това? Моите кошери са като в тунел и не съм забелязал предните кошери да са по - силни от задните, защото им налитат пчели от задните. Напротив. Задните са винаги по - силни.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ще очакваш трънки. Кой го е доказал това? Моите кошери са като в тунел и не съм забелязал предните кошери да са по - силни от задните, защото им налитат пчели от задните. Напротив. Задните са винаги по - силни.
    Аз имам теория, защо задните са по-силни.

Просто ти започваш да ги преглеждаш отпред-назад, по средата те хваща мързела и спираш. Така задните си живеят щастливо и безгрижно и затова са силни и готини.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Слънчо както винаги е прав налитане и блуждаене не са основния проблем ако го има . Исках да кажа че ако едно пчелно семейство е слабо и неможе да се защитава другите без значение дали от твоя или на съседа пчелин ще го унищожат за отрицателно време.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Аз имам теория, защо задните са по-силни.

Просто ти започваш да ги преглеждаш отпред-назад, по средата те хваща мързела и спираш. Така задните си живеят щастливо и безгрижно и затова са силни и готини.
    И предните си живеят щастливо и безгрижно защото аз стоя по средата. А заключението е ясно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    По нагоре ти препоръчваха пчеларска литература да четеш.По мое мнение форума е много ама много по полезен. Ако някой се сети да направи книга по цитати от форума (материал колкото щеш само на темата за Вароатозата са посветени 100 и кусур страници) ще бъде страхотна книга но за да я разбере човек ще трябва първо да прочете Радоев и разни други класици. Според мен това е по правия път отколкото да чиракува при някой стар и опитен пчелар кото казва на маточника (майчило) и на пчелите (муха).

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И предните си живеят щастливо и безгрижно защото аз стоя по средата. А заключението е ясно.
    А палката Слънчо,палката защо липсва.Тука дали ще ни трие гумичката ?

Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •