Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 44 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 819

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Разбира се ! Но тези цитати ги сложих без имената на авторите им , за което се извинявам на Евгени и на Станко ! Не става въпрос за мои семейства. Просто сега си проличават жертвите на малкото пило през август - септември. Стари майки , засушаване , неподхранване ... и сега вече се вижда това , което остава - старите пчели изчезват.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Това ми беше мисълта , аз също подхранвах и забелязвам , че подмора е незначителен , тоест старите пчели са умрели още след преработката на сиропа и съм зазимил млади пчели !

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    При мен проблема се получи въпреки подхранването и младата майка приятели.Просто майката не снасяше добре през август и септември за разлика от останалите. Според мен проблема е в нейните качества, което се случва.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

ANIBAL
    Guest
    Не можа ли да го подсилиш с пило от силните си семейства?Трябва да отваряш кошерите.И да реагираш както подобава.Мисля,че само си оставил семейството на своя издръжка.Гледал си да не отслабиш другите.Това ти е грешката.Майката е трябвало да закрепиш.Пък на пролет каквото излезе.Ще я смениш рано.Или пък иди и си купи от някой,който продава.Много от колегите като мине август и повече не отварят кошер.Огромна грешка.Това е периода на ремонта.Ако имаш възможности и достатъчно храна,няма страшно.Напълно е достатъчно това време да се оправят работите.Но страха е лош съветник.А незнанието е противник.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kosta zhelev
    Не можа ли да го подсилиш с пило от силните си семейства?Трябва да отваряш кошерите.И да реагираш както подобава.Мисля,че само си оставил семейството на своя издръжка.Гледал си да не отслабиш другите.Това ти е грешката.Майката е трябвало да закрепиш.Пък на пролет каквото излезе.Ще я смениш рано.Или пък иди и си купи от някой,който продава.Много от колегите като мине август и повече не отварят кошер.Огромна грешка.Това е периода на ремонта.Ако имаш възможности и достатъчно храна,няма страшно.Напълно е достатъчно това време да се оправят работите.Но страха е лош съветник.А незнанието е противник.
    Не исках да отслабвам силните семейства като им отнемам пило през август и септемри.Кошерите ги проверявах през този период на всеки 10 дни, за да проверя пилото и как върви попълването на медовите запаси.Че не подмених майката в края на август действително е моя грешка. Действително през септември друга можеше да се справи по-добре.Но в бъдеще това няма да допусна приятелю.Благодаря.

Щастлив е човекът, който знае разликата между временния неуспех и провала. Още по щастлив е онзи, който знае, че във всеки неуспех е скрито семето на бъдещи успехи.

Уважавам Коста и мнението му, но аз лично не бих отслабил силни семейства за да се мъча да спасявам слабо. Или ще го оставя на съдбата му, или още щом видя, че не се развива добре, ще го разформировам. В природата оцеляват само най-силните и най-приспособимите. Няма смисъл да поддържаме "изкуствена кома". Не ангажирам никой с мнението си, но понякога е по-добре да жертваш едно за сметка на всички останали.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Аз съм съгласен с мнението на Юри. Оставяш най силното - не бъди жалостив и унищожавай това, което е негодно. Болните - задължително се унищожават, слабите се присъединяват. Ако не ти харесва и се двоумиш - качи отводката (или слабо с-во) над силно! Бройката на кошерите(семействата) не е важна! Голямо е удовлетворението, когато наесен от 15 си направил 10. Напролет от тях ще направиш спокойно 20.
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Съгласен съм с Юри. Слабите семейства отнемат много нерви и грижи.А от икономическа гледна точка е неизгодно да ги поддържаш. За това в повечето случай пчеларите ги разформироват, като подсилват други семейства. А пролетта ги въстановяват.Шанса слабото семейство да оцелее през зимата е минимален.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от yuri
    В природата оцеляват само най-силните и най-приспособимите.
    Колеги,много точно и ясно казано.Коментара е излишен.Браво Юри.

ANIBAL
    Guest
    Значи ,имах предвид кошери ,които заслабват по невидими причини.Скутелатор обяви за една от тях и е основателна.Затова говоря за ремонт.На едно друго място бях споделил,че имам самосмяна тази година.Но тя може и аз да съм я предизвикал с Киселината ,която използвам.Майката може да не е виновна.А аз.Затова определям всичкото бездействие като грешка.Сега това семейство е силно.А смени през септември.

Страница 7 от 44 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •