Една случка от днес, може да е от полза някому. Купувам гранула, продавачът е нов, има си гостенин и си говорят. Нашия диалог:
-Добър ден!
-Добър.
-Имаме ли заешки стартер?
-Има.
-Прясна ли е? (Следва насмешка в очите и тона)
-Мчи то храната старей ли!?
-Старей, старей, продавали са ми стара и съм патил... (Леека промяна в тона)
-Мчи виж де, ей го твоя чувал...
-Ааа добрей, март 15! (Съвсем друг тон и поглед)
-Може ли да ми покажеш къде пише?
-Ей къде са ударили печата хората!
Пито платено и айде със здраве. После си спомних, че тоя човек, навремето като се смени системата, новите силни го назначиха за директор на Родопа, /или на Винпрома, не помня вече/, после на държавния Хлебозавод, после пък се пробва с една фурна и в частния бизнес...

Цитат
.
.
. Значи по моята схема винаги гледам в първата половина на февруари, до Зарезан най-късно да имам озайчване. Зайчилото е готово за клане преди жегите, а майките ги гласиш за април месец да повторят. Новите приплоди са готови в края на лятото, началото на есента. Наесен две озайчвания от всяка зайка-майка и планът е изпълнен. Сега тоя твоя септемвриец, сигурен ли си че не е съгрешил с някоя от септемврийките? По-нагоре ти казах че съм имал такива "инциденти", но няма проблем, то си е Божа работа. Иначе сега за заешката сватба, започват да ти се получават нещата
Зимата обикновено искат затопляне, слънчице, покълнало зрънце, топла водица и т.н. Профитата ползват и хормоностимуланти, но аз не съм профи и карам по бабешки. Предполагам знаеш че ако след "качването" е имало и "случка", мъжкият го демонстрира по характерен начин? "Застояването" на мъжкия може би е един от зайчарските митове, имал съм случай след 3-4 месеца бездействие и си изпълнява перфектно задълженията, но пак да уточним, че говорим за селски мелези. Иначе добрата практика е /и се придържам към нея/ да се пусне предварително на женска за бракуване/клане и след няколко дена вече където трябва. Вкарване на чужд заек и пращане на свой заек в командировка и после прибиране без съответна карантина е нещо подобно да ползваш чужд рамкоповдигач без обеззаразяване. Сухия хлебец - да, обичат го.