Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 73
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Може ли да обясниш как правиш правилното подхранване през декември /в късната есен/?
    През декември не храня по принцип. подхранването се извършва според случая и целта му е различна, т. е зависи с каква цел. септември за седмица ги залях с 8 литра 1 към 1 после намалих по 0,5 грама на два дни до 18 септември след което приключих с храненето. В късна есен се допуска подхранване само за попълване на запаси, за да не се допусне гладна смърт. Никой не може да даде точна вакса с подхранването, защото зависи от много фактори, наличие на храна в природата, наличие на пространство за градеж, дали е стимулиращо майката за снасяне. Според мен в случая е давано много и са блокирали снасянето на майката, същевременно са изтощили наличните пчели с преработката /вероятно е даван неинвертиран/ нямам предвид през декември а есента, може би неправилно се изразих с термина късна есен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Може ли да обясниш как правиш правилното подхранване през декември /в късната есен/?
    Ти много късна есен му даде, но пък погледнато от друга страна други подхранваха по същото време за друго.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Аз през октомври започвам да ги наливам сутрин и вечер, докато спрат да взимат сиропа.
    Тогава знам, че горния ЛР корпус е пълен с мед, достатъчно е надграден и изобщо не си правя труда да отварям.
    От средата на янури започвам с питките. Питките си ги правя аз, за по евтино.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ти много късна есен му даде, но пък погледнато от друга страна други подхранваха по същото време за друго.
    Имах предвид, че есента е от 23 септември до 21 декември.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Аз през октомври започвам да ги наливам сутрин и вечер, докато спрат да взимат сиропа.
    Тогава знам, че горния ЛР корпус е пълен с мед, достатъчно е надграден и изобщо не си правя труда да отварям.
    В тоя ред на мисли да взема, че да попитам. Кога е крайния срок за "наливане"?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Целта ти е друга. Аз развивах гол рой с цел да изгради 3 корпуса с пити и да има достатъчно мед да иззимува и достатъчно пчели, като всичко се изпълни.Зависи от поставената цел на занятието. Моята бе да подготвя зимовката и ранното развитие.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Имах предвид, че есента е от 23 септември до 21 декември.
    Ха, хааа..... Това и аз го знам, но ти направо си го пита за декември. А това си е доста тежък въпрос. Шегувам се, разбира се.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Целта ти е друга. Аз развивах гол рой с цел да изгради 3 корпуса с пити и да има достатъчно мед да иззимува и достатъчно пчели, като всичко се изпълни.Зависи от поставената цел на занятието. Моята бе да подготвя зимовката и ранното развитие.
    Добре, че всичко знаем за какви корпуси говориш, че ако не се знаеше, хората ще си помислят, че правиш чудеса.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    В тоя ред на мисли да взема, че да попитам. Кога е крайния срок за "наливане"?
    Крайния срок не съм го следил, но бързо се насищат. Това е според запасите които имат до наливането.

Ха, хааа..... Това и аз го знам, но ти направо си го пита за декември. А това си е доста тежък въпрос. Шегувам се, разбира се.
    Въпроса наистина беше тежък.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Като за първоначално развитие на семейството - добре.
    От тук нататък как ще си гарантираш чист мед и в същото време запаси за зимата.

Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •