Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 191
    Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    За субсидия то 143 Е зърнарите ще ги вземат но ние ще се осерем от ново защото сме големи К.......ВИ ! А относно цената на меда трябва да е не по висока от 3.50 лв ? Интересно защо? Разходи няма ? ЗАХАР НЕ СЛАГАМЕ ЛЕЧЕНИЕ 2/3 лв ОСНОВИ ПОДМЯНА НА ВОСЪК И ДРУГИ НЕЩА НЯМА И ВАДИМ ПО 50 кг ОТ КОШЕР !!!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Реална е тази цена, която покрива всички направени разходи, включително и непредвидените, като лоша година, тежки климатични условия или смърт на част от семействата, плюс някакъв задел за развитие на пчелина и като резултат да остава една чиста печалба от поне 20%. Каква е цифрата може да се каже приблизително само след остойностяване на разходите.
    Това е точно така , но всъщност РЕАЛНАТА цена я определя купувача, а не продавача(производителя).

Наблюдател
    Регистриран
    14.11.2014
    И така... Преди около час разговарях с главния "земеделец" в селото,в което ми са кошерите! Разговора ми беше за съвсем друга тема относно гроздобера,който предстои до ден,два! И накрая го попитах за тези нови субсидии! Имам 22 кошера. Отговора му беше! "Ти какъв си ми на мене!? Аз парите ще си ги взема по един или друг начин,но на теб защо трябва да ти ги давам!" Така че няма да се учудя изобщо до няколко седмици да нацъвтят няколко нови пчелина на синове,дъщери,баби дядовци,майки и бащи! Така че,според мен от този храст заек няма да излезе!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Това е точно така , но всъщност РЕАЛНАТА цена я определя купувача, а не продавача(производителя).
    Реалната цена е тази, която описа TSC-1. Това е цената, заради която си заслужава да се блъскаш с този бизнес. Другото, което го определя купувача, е ПАЗАРНАТА ЦЕНА. Специално в нашия бранш пазарната цена е по-ниска от реалната, но малко пчелари го осъзнават това.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от 100-qnov Виж публикацията
    И така... Преди около час разговарях с главния "земеделец" в селото,в което ми са кошерите! Разговора ми беше за съвсем друга тема относно гроздобера,който предстои до ден,два! И накрая го попитах за тези нови субсидии! Имам 22 кошера. Отговора му беше! "Ти какъв си ми на мене!? Аз парите ще си ги взема по един или друг начин,но на теб защо трябва да ти ги давам!" Така че няма да се учудя изобщо до няколко седмици да нацъвтят няколко нови пчелина на синове,дъщери,баби дядовци,майки и бащи! Така че,според мен от този храст заек няма да излезе!
    За съжаление това е голата истина ......

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Като им кажеш истината се сърдят - няма файда!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Преди една седмица като пътувах от село,гледам в далечината някакви кошери наредени до изорана нива.Сега след като прочетох тази тема ми стана ясно,защо са ги паркирали в нищото.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Най-мрачния сценарии е в ход.
    КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ЗА ДА СЕ СЪБУДИМ?
    НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ ЧЕ ЗА ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ФИЛМА СВЪРШВА?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    За субсидия то 143 Е зърнарите ще ги вземат но ние ще се осерем от ново защото сме големи К.......ВИ ! А относно цената на меда трябва да е не по висока от 3.50 лв ? Интересно защо? Разходи няма ? ЗАХАР НЕ СЛАГАМЕ ЛЕЧЕНИЕ 2/3 лв ОСНОВИ ПОДМЯНА НА ВОСЪК И ДРУГИ НЕЩА НЯМА И ВАДИМ ПО 50 кг ОТ КОШЕР !!!!!
    Колега ти само по 50кг ли вадиш от кошер,че ти как преживяваш бре човек аз за тия килограми нема се занимавам въобще с пчели

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Най-мрачния сценарий е в ход.
    КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ЗА ДА СЕ СЪБУДИМ?
    НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ ЧЕ ЗА ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ФИЛМА СВЪРШВА?
    Е, мисля, че твърде много драматизираш. Филмът ще продължи по акации, липи и каквото ние си засеем (ако имаме къде, разбира се).
    0899946746 Поздрави, Емо.

Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •