Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 15 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 144
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Колега тук не си прав.Аз от 60 семейства имам 2 теникии мед,като гледам липата същата работа.Отглеждам пчели ама резултати няма.Следователно пари няма да има за мен.Кандидатствам по всички възможни пчеларски програми,но големите пари както писа соларис отиват при тия дето не газят калта за нас остава само бачкането.
    Знам че има такива моменти, когато влагаш много труд и пари , а резултат никакъв. Но човек трупа опит, учи се от грешките си и в някакъв момент нещата изведнъж тръват напред. Иначе какви са алтернативите за субсидии?
    Плащане на калпак или плащане на кошер? В единия случай и куцо и сакато и всичкото мангал ще станат пчелари. В другия всеки ще се стреми да има по 300 кошера с по две шепи пчели в тях и никой няма да произвежда мед. Да не говорим за кражбите! Покрай системите за охрана всеки ден има по 3-4 обаждания от пчелари, които приемам лично и всеки почва с "откраднаха ми 2-5-10 кошера". Сещаш ли се какво ще стане ако се плаща на кошер при нашите полицай, прокурори и съдии?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Знам че има такива моменти, когато влагаш много труд и пари , а резултат никакъв. Но човек трупа опит, учи се от грешките си и в някакъв момент нещата изведнъж тръват напред. Иначе какви са алтернативите за субсидии?
    Плащане на калпак или плащане на кошер? В единия случай и куцо и сакато и всичкото мангал ще станат пчелари. В другия всеки ще се стреми да има по 300 кошера с по две шепи пчели в тях и никой няма да произвежда мед. Да не говорим за кражбите! Покрай системите за охрана всеки ден има по 3-4 обаждания от пчелари, които приемам лично и всеки почва с "откраднаха ми 2-5-10 кошера". Сещаш ли се какво ще стане ако се плаща на кошер при нашите полицай, прокурори и съдии?
    Тогава да не се плаща. Освобождават ни от всякакви задължения и каквото си изкараш за теб. Ако си кадърен ще си добре, ако ли не отпадаш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Тук ще се съглася с теб.Говорим за субсидии.първата година за 36кошера по11,50лв взех,втората година 3,50лв.Новобранец съм в пчеларството, но толкова семейства да се увеличат би трябвало в бг никой да не е произвеждал мед тая година.Аз от 1 кошер най много на година 2 отводки правя и то без да вадя мед

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Еййй, пак вкарахме мотива с даването на "наши" хора. Фори, знаеш, че има програми и програми, специално ПРСР е точково оценяване, няма субективен фактор почти изобщо.
    Пчеларите в този програмен период са с преференции като сектор по почти всички мерки и пак се налага да убеждавам пчелари да се възползват от това. Един пчелар си призна, че има проект по Млад фермер и не пропускате да му го натяквате, все едно ви е бръкнал на вас в джоба. Фактите са такива: има едни милиарди за селското стопанство у нас, които някой трябва да вземе. Да сте чули зърнар да се дърпа от субсидия? А да сте му видели къщата и колата? А! За това говоря.
    Не в такива мащаби (е, някой може и да успее и с мащаб), но все пак помогнете си поне малко, отидете говорете с някой колега консултант, със службата за съвети в земеделието, питайте някой с вече изпълнен проект и тогава казвайте, че не става.
    Слънчо се оплака от регистрацията като ЗП, ами приятелю, давай работи в посока облекчаване на административните процедури. Ето ти конфедерация, стотици хора зад гърба, на петата среща с министъра и вече ще й е ясно за какво й се говори. И така се действат нещата. Няма някой, който е успял докато си е седял (сега някой да не ми даде пример с Нютон, че гледам, че хапете).

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Еййй, пак вкарахме мотива с даването на "наши" хора. Фори, знаеш, че има програми и програми, специално ПРСР е точково оценяване, няма субективен фактор почти изобщо.
    Пчеларите в този програмен период са с преференции като сектор по почти всички мерки и пак се налага да убеждавам пчелари да се възползват от това. Един пчелар си призна, че има проект по Млад фермер и не пропускате да му го натяквате, все едно ви е бръкнал на вас в джоба. Фактите са такива: има едни милиарди за селското стопанство у нас, които някой трябва да вземе. Да сте чули зърнар да се дърпа от субсидия? А да сте му видели къщата и колата? А! За това говоря.
    Не в такива мащаби (е, някой може и да успее и с мащаб), но все пак помогнете си поне малко, отидете говорете с някой колега консултант, със службата за съвети в земеделието, питайте някой с вече изпълнен проект и тогава казвайте, че не става.
    Слънчо се оплака от регистрацията като ЗП, ами приятелю, давай работи в посока облекчаване на административните процедури. Ето ти конфедерация, стотици хора зад гърба, на петата среща с министъра и вече ще й е ясно за какво й се говори. И така се действат нещата. Няма някой, който е успял докато си е седял (сега някой да не ми даде пример с Нютон, че гледам, че хапете).
    Не се оплаквам красива госпожице. Това е истината. Договора е в нас - подписан, но докато стигнах до последния подпис загубих средства колкото са в договора и той стана безпредметен. Та тази министърка, ако се налага да се ходи ПЕТ пъти при нея за да зацепи за какво иде реч, ами просто бих я посъветвал да си вземе чантичката, да се погледне за последен път в министерското огледало и да си вземе билет за Луната. Просто тя не е за там.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Не се ядосвай ferdy,това с оплюването е нормално защото те са закърмени от деца да мислят така.По добре е да седиш и да мрънкаш,защото винаги някой ще е виновен а не ти самия.Когато подавах документите имаше един пенсионер който не спря да говори,че загубил цял ден да оправя документи,а то беше 10 часа сутринта.Накрая не изтраях и го питах колко кошера има и той ми казва над 100бр.Питах го дали някога е взимал над 500 лв надник за един ден/нали говорят,че ще се паднат по толкова/и той млъкна без да отговори на въпроса ми,но след 5 мин.пак започна да си пее старата песен.А за хората които са кандидатствали и не са успяли.Нали вече сте си отъпкали пътека,знаете каде да отидете,какви грешки сте направили и какво да носите.Какво ви прече да пробвате пак.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Добро утро!Напълно подкрепям мненията на Ferdy и Tarty.Няма как да стоим на задниците си и да чакаме,някой да ни оправи.Не в преносния смисъл разбира се!
    Както казват бебето ако не плаче мама не му дава да папка.Сиреч,ако повече пчеларски гласове се чуват,ще получим по-голям залък от баницата.Затова и целим обединение.Всъщност когато не можем да се справим с бумащината не е срамно да искаме помощ.Апък имаме и стимул там някъде ни чакат едни големи
    пари - неусвоени!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Не се ядосвай ferdy,това с оплюването е нормално защото те са закърмени от деца да мислят така.По добре е да седиш и да мрънкаш,защото винаги някой ще е виновен а не ти самия.Когато подавах документите имаше един пенсионер който не спря да говори,че загубил цял ден да оправя документи,а то беше 10 часа сутринта.Накрая не изтраях и го питах колко кошера има и той ми казва над 100бр.Питах го дали някога е взимал над 500 лв надник за един ден/нали говорят,че ще се паднат по толкова/и той млъкна без да отговори на въпроса ми,но след 5 мин.пак започна да си пее старата песен.А за хората които са кандидатствали и не са успяли.Нали вече сте си отъпкали пътека,знаете каде да отидете,какви грешки сте направили и какво да носите.Какво ви прече да пробвате пак.
    tarty, не са закърмени от деца, а просто е сложна процедурата. Ако за някои оправянето на документи е песен за други не е така. Ако нормално си чакаме реда без да използваме мазния си поглед, познатата чистачка, чиновника от съседния отдел или някой който директно да ни вкара документите ще има да дремем като мисири пред някоя врата. Ето затова много колеги уважаващи себе си няма да искат тези пари, колкото и да искат от някъде да бъдат усвоени. Аз лично не ги искам, но слушайки колеги влизам в положението им. А слушам и други, които и хал хабер си нямат от пчеларство, но и те вече точат зъби, че има пари и ще стават пчелари и се чудят как да се закачат за някой,( при мен има един, който ми е дошъл до гуша) че да станат и те пчелари за да дръпнат някой лев, а и ще дръпнат. Защото намират такива които да ги уредят. Ха ходи се надбягвай с маймунките.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    тук можем да поспорим доста.Мога да дам доста примери защото от 4 години ходя да подавам документи.Жител съм на софия а пчелина ми е в златарица.Нали се сещаш че не съм експерт.Само за едно нещо да те върнат познай 500 км на зад и обратно.По повод батко и братко съм виждал какво ли не.Сега ще дам пример.ПЪрвата година по пчеларската програма никаква активност за закупуване на кошери.Втората по голяма активност.Третата списъци до 50 челяка и кой ги прави тия списъци пак избрани.65 номер бях при полoжение че всека седмица в продължение на година или ходя или се обаждам.Сега съм одобрен за отводки а за кошери резерва,че мисълта ми беше преди списъци с на 5 човека родата сега поне не дразнят хората такива като мен дето бачкат и не знаят за какво бачкат.
    Този пост е редактиран от jdrumev; 25.06.2015 в 15:45.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Първоначално публикувано от ferdy Еййй, пак вкарахме мотива с даването на "наши" хора. Фори, знаеш, че има програми и програми, специално ПРСР е точково оценяване
    За 350лв мой да си набавя 10 точки винаги.Да не говорим и за другите вратички при точкуването

Страница 7 от 15 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •