Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 200
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ако беше възможно в някакъв норален % да се селектира пчели устойчиви на Вароатоза то тогава това вече да бе факт.
    Всеки еди крупен пчелар би отедлил един пчелин да речем с 50 кошера и след 3 г. то той би имал 1-2-3 кошера с пчели с такъв генетичен материал и после да си пиука и да си прави пчелни майки за другите пчелини.
    Човек трябва да бъде реалист и да води борба с Вароатозата с доказани безвредни и доказано ефективни с голям % техники и препарати за предпочитане без химиия.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 29.08.2016 в 22:51. Причина: Дописване

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Колко струва този инструмент и колко часа се осеменява една майка и колко опит и талант е необходимо за това и тази майка дали ще става за медосбор като е вложено толкова труд пари и време за нея.
    И най важното има ли търтей с ген устоичив на Вароа.
    Търтеите също следва да се подберат от тези семейства, които са показали ниско ниво на опаразитеност. Говорим за селекция така трябва да се прави затова е и темата. незнам колко струва инструмента Дони сигурно може да даде инфо по този въпрос. Майката и е работа да развива семейство и да снася добре, има ли голяма армия ще има и хубав медосбор.
    Също е доказано опитно партеногенетично извеждане на майка от неоплодени яйце ако се вникне в тази възможност и се овладее способ изкуствено да се предизвика то новата майка ще е точно копие на майка си, бащиния търтеевия ген се изключва от уравнението.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Търтеите също следва да се подберат от тези семейства, които са показали ниско ниво на опаразитеност. Говорим за селекция така трябва да се прави затова е и темата. незнам колко струва инструмента Дони сигурно може да даде инфо по този въпрос. Майката и е работа да развива семейство и да снася добре, има ли голяма армия ще има и хубав медосбор.

Тук малко не съм съгласен с теб.Всички знаем тая година големите армии какво направиха на акацията.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако беше възможно в някакъв норален % да се селектира пчели устойчиви на Вароатоза то тогава това вече да бе факт.
    Всеки еди крупен пчелар би отедлил един пчелин да речем с 50 кошера и след 3 г. то той би имал 1-2-3 кошера с пчели с такъв генетичен материал и после да си пиука и да си прави пчелни майки за другите пчелини.
    Човек трябва да бъде реалист и да води борба с Вароатозата с доказани безвредни и доказано ефективни с голям % техники и препарати за предпочитане без химиия.
    Жоре, кои и колко от тези препарати са безвредни. Тук като чета постовете си правя извод че повечето от пчеларите ползват ОК, тя доколкото знам не е безвредна. Лентичките дето също масово се лепят не са. Пък като се селектира един резистентен акар ще има вой, че препаратите не действат.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Тук малко не съм съгласен с теб.Всички знаем тая година големите армии какво направиха на акацията.
    Данчо, ясно е че се иска и медонос не само големи армии, тук Жорката каза за майката, тя какво да направи освен да развие семейство силно това се иска от нея медоноса в природата не зависи от нея ако има голямата армия ще го събере, ако няма не става нищо.

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    От прочетените 20 мнения всеки гадае ,но истината е знае само един ГОСПОД за мен няма селектиране има само правене на пари и то на много пари ,това разбрах за 15 год. гледане на пчели купувах и майки рекордорки и много химия и накрая са отказах да купувам каквато майка си изкарат пчелите това е ,а вместо химия купувам качествена храна.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    [QUOTE=vasilevsa;105553]Търтеите също следва да се подберат от тези семейства,/QUOTE]
    Мисля че търтейте от тези семейства няма да носят този ген не съм компетентен по въпроса генетиката ми е много трудна за разбиране но съм чел нещо по въпроса преди време и май не го притежаваха поради не знам каква си причина (но може да бъркам).

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Виж долу допълнението ми към поста от одеве ми изскочи тая идея за партеногенеза при извеждането на майка, това изключва бащиния - търтеевия елемент и новата майка е точно копие на своята.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Един любител с малко на брой кошери може да овладее Вароатозата със строителна рамка , мрежесто дъно и ОК и пудра захар.
    Защо да си жертва 99% от пчелите и да зарази всичко живо около него за да достигне нещо което са го постигнали колко пчелара на планетата.

Наблюдател
    Регистриран
    29.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Виж долу допълнението ми към поста от одеве ми изскочи тая идея за партеногенеза при извеждането на майка, това изключва бащиния - търтеевия елемент и новата майка е точно копие на своята.
    Няма да ви преча, но досега, ако беше възможно това, всички търтовки щяха да си произвеждат майки. При всичкото мое чакане, това не се случи. И какво, ако има устойчиви на акар пчели? Мисля, че сме скъпи на триците, а евтини на брашното. Каква икономия щяхте да реализирате? Изглежда забравихте за печалбата. Пак ще попитам - Какво сте готови да предложите, ако има устойчиви на акар пчели?

Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •